02 / 05 / 2024

Küresel piyasalar bu haberi dört gözle bekliyor!

Küresel piyasalar bu haberi dört gözle bekliyor!

Yeni yılın ilk işlem haftasında Çin’dek Covid-19 vakalarıyla endişeli bir seyir izleyen küresel piyasalar, önümüzde hafta için de gözünü ABD’ye çevirecek.



Yeni yıla Çin tedirginliği ile başlayan küresel piyasalar, önümüzde hafta içi ABD'de açıklanacak enflasyon verileri başta olmak üzere yoğun makroekonomik veri gündemine yoğunlaşacak.

Enflasyona yönelik endişelerin açıklanan verilerle yavaşlaması, ülkedeki tahvil piyasalarında alış ağırlıklı seyri beraberinde getirirken, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi 22 baz puan düşüşle yüzde 3,56'ya geriledi.

Küresel piyasalar bu haberi dört gözle bekliyor!

Fiyatlamalara göre Fed'in gelecek ay politika faizini 25 baz puan artıracağına yönelik beklentiler yüzde 76'ya çıkarken, 50 baz puan öngörüleri ise yüzde 24 seviyesine indi.

Konuyla ilgili yorum yapan analistler, gelecek hafta ABD'de açıklanacak TÜFE verisinin piyasaların yönü üzerinde etkili olacağını belirterek, JP Morgan ve Bank of America gibi bankalarla birlikte hızlanacak dördüncü çeyrek bilanço sezonunun da hisse bazlı oynaklığı artırabileceğini bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön