16 / 05 / 2024

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor! Endeksler, dolar, altın, borsa Avrupa enflasyonuna odaklandı! 

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor! Endeksler, dolar, altın, borsa Avrupa enflasyonuna odaklandı! 

Küresel piyasalar, ABD'de önde gelen bankaların beklentilerden iyi gelen finansal sonuçlarından sonra pozitif bir seyir kaydederken, bugün gözler Avrupa genelinde açıklanacak enflasyon rakamlarına çevrildi.



Yurt içinde dün düşüş eğiliminde bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,57 düşüşle 6.365,00 puandan kapattı. Endeks dün, gördüğü en yüksek seviye rekorunu da 6.662,17 puana yükseltti. 

Dolar/TL, dün yüzde 2,2  değer kazanarak, 26,927'den kapanmasından sonra bugün bankalararası piyasanın açılışında 26,9980 seviyesinden işlem görmeye başladı. 

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor! Endeksler, dolar, altın, borsa Avrupa enflasyonuna odaklandı! 

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğuna, yurt dışında ise İngiltere ve Avro Bölgesi'nde enflasyon, ABD'de konut başlangıçları ve inşaat izinleri verileriyle beraber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devam eden ziyaretlerinden gelecek haber akışının izleneceğine dikkat çekti. 

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 6.300 ve 6.200 seviyelerinin destek olarak öne çıkabileceğine vurgu yapan analistler, 6.400 ve 6.500 puanın direnç konumunda bulunduğunu söyledi. 

TOKİ Erzincan 2023 projesinde son dakika! Bakın hangi ilçeye 214 yeni konut geliyor!

Konut sektöründe finansman sorunu: Yeni konut projeleri rafta kaldı!

Gözler Merkez Bankası'nda: Faiz kararı ne olacak? İşte ekonomistlerin yeni faiz tahmini...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön