19 / 05 / 2024

Küresel piyasalara, ‘Fed’ morali!

Küresel piyasalara, ‘Fed’ morali!

Dün ABD Merkez Bankası’nın (Fed) toplantı tutanaklarını açıklamasının ardından küresel piyasalarda pozitif seyir hakim oldu.



Uzmanlar, Fed üyelerinin bugün de sözle yönlendirmelere devam edeceğini belirterek, üyelerin açıklamalarının piyasaların yönü üzerinde etkili olabileceğini bildirdi.

Küresel piyasalara, ‘Fed’ morali!

ABD’de açıklanan makroekonomik veriler ise karışık sinyaller vermeye devam ediyor. Açıklanan verilere göre, ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) imalat endeksi, aralıkta bir önceki aya göre 0,6 puan azalışla 48,4'e inerek art arda ikinci ay imalat sektöründe daralma yaşandığını gösterdi.

Amerika Birleşik Devletleri JOLTS açık iş sayısı ise geçen yıl kasımda 10 milyon 458 bine gerilese de piyasa beklentilerinin altında azalış kaydetti.

Ülkede şirketlerin işten çıkarmaları da devam ederken, Amazon 18 bin çalışanını, Amerikan bulut tabanlı yazılım şirketi Salesforce de çalışanlarının yüzde 10'nu işten çıkaracağını duyurdu.

Piyasalarda emtia fiyatlarında ise dalgalı bir seyir izleniyor. Özellikle brent petrolün varil fiyatı dünya genelinde güçlenen resesyon endişesi sonrası yüzde 5,3 azalışla 78,1 dolara gerilerken, altının ons fiyatı 1.865 dolarla son 7 ayın en yüksek seviyesini test etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön