06 / 05 / 2024

Küresel piyasalarda Fed gerginliği! Yatırımcılar temkinli!

Küresel piyasalarda Fed gerginliği! Yatırımcılar temkinli!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın açıklayacağı para politikası kararlarından önce karışık şekilde seyrediyor. İşte küresel piyasalardaki son durum...



Durgunluk sinyallerinin çoğaldığı ABD ekonomisinde Fed'in yarın vereceği mesajlar öncesi yatırımcılar temkinli duruşuna devam ediyor. Fed Başkanı Jerome Powell'ın çarşamba günkü toplantı sonrasında gerçekleştireceği açıklamalarda gelecek dönem para politikası ile ilgili belirsizlikleri azaltması beklenirken, bankanın yarın politika faizini 75 baz puan artırması da kesin görülüyor. 

Küresel piyasalarda Fed gerginliği! Yatırımcılar temkinli!

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi geçtiğimiz haffta 2020 Şubat'tan beri ilk defa 3 aylık hazine bonosu getirisinin altına gerilerken, dün kısa dönemli tahvillerde yükselen satış baskısıyla söz konusu fark 12 baz puana düştü. Fed'in çalışmalarında bu durum ülke ekonomisinin resesyona girebileceğine işaret ediyor. 

İşte küresel piyasalardaki son durum...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön