18 / 05 / 2024

Küresel piyasalarda ABD enflasyon verisi etkisi! Borsalar, dolar, altın, endeksler pozitif seyrediyor!

Küresel piyasalarda ABD enflasyon verisi etkisi! Borsalar, dolar, altın, endeksler pozitif seyrediyor!

Küresel piyasalar, ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin beklentilerden düşük olmasının, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika alanını genişletmesiyle pozitif seyrediyor. İşte ayrıntılar...



ABD'nin enflasyon verilerinden sonra artan risk iştahı Asya pay piyasalarına da yansırken, söz konusu artışlara teknoloji sektörü hisseleri öncü oldu. 

Çin'de bugün açıklanan verilere göre, ihracat haziranda yüzde 12,4  azaldı. 2 ay üst üste düşüş gösteren ihracatın ülke ekonomisine dair soru işaretleri oluşturmasına rağmen, Çin hükümetinin ekonominin farklı alanlarını destekleyeceği beklentisinde artış oldu.

Kapanışa yakın Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 1,4, Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,9, Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,9 ve Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 2,5 artış gösterdi. 

Küresel piyasalarda ABD enflasyon verisi etkisi! Borsalar, dolar, altın, endeksler pozitif seyrediyor!

Yurt içinde dün dalgalı bir seyir yaşanan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,33 azalışla 6.342,05 puandan bitirdi. 

Dolar/TL, dün yüzde 0,1 yükselişle 26,1459'dan kapanmasından sonra bugün bankalararası piyasanın açılışında önceki kapanışının hemen altında 26,1400 seviyesinde seyrediyor. 

ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya katılımını desteklemeyi sürdüreceğinden ve F-16 savaş uçaklarını satabileceklerinden emin olduğuna dikkat çekti. 

Bu gelişmelerin ardından, Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS)  de gerileme eğilimini üst üste dördüncü işlem gününe taşırken, dün 441 baz puana düştü. 

Diğer taraftan,  dün Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 5 kişiye 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanması ile ilgili karar aldı. 

Analistler,  bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi, ABD'de ÜFE ve haftalık işsizlik verilerinin izleneceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 6.400 ve 6.600 seviyelerinin direnç, 6.200 ve 6.100 puanın destek konumunda bulunduğunun altını çizdi.  

Borsa güne nasıl başladı? Borsa İstanbul'da yükseliş devam ediyor mu?

Pasaport ücretleri tek tek açıklandı: 1 yıllık, 2 yıllık ve 4-10 yıllık pasaport ücretleri kaç TL? 

13 Temmuz Perşembe dolar ne kadar oldu? 1 dolar kaç TL? Bugün dolar/TL kuru kaç lira?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön