18 / 05 / 2024

Küresel piyasalarda risk iştahı düşük seyrediyor!

Küresel piyasalarda risk iştahı düşük seyrediyor!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalarda, merkez bankalarının para politikalarına ilişkin belirsizliklerle risk iştahı düşük seyrediyor.



Yaşanan bu gelişmelerden sonra para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek hafta 25 baz puan faiz artırabileceğine ilişkin öngörüler yüzde 34 seviyelerine çıkarken, toplantı öncesi açıklanacak enflasyon verilerinden alınacak olan sinyallerin önemi daha da arttı.

Ayrıca diğer bir taraftan, tahvil piyasalarında satış ağırlıklı bir seyir ön plana çıkarken, dün ABD'nin 10 senelik tahvil faizi 1 Mayıs 2023 tarihinden bu yana en güçlü günlük yükselişini kaydetti ve 12 baz puan artış göstererek yüzde 4,80'e çıktı.

Dün, New York borsasında teknoloji hisselerindeki düşüş ön plana çıkarken, bölgesel bankaların uzun süre sonra yükselmesi de oldukça dikkati çekti. Paylaşılan detaylara göre, ABD'li teknoloji devlerinden Microsoft'un hisselerinde yüzde 3, Amazon'un hisselerinde yüzde 4,2 ve Alphabet'in hisselerinde yüzde 3,8 düşüş görüldü.

Küresel piyasalarda risk iştahı düşük seyrediyor!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, New York borsasında dün, S-P 500 endeksi yüzde 0,38 ve Nasdaq endeksi yüzde 1,29 oranında gerilerken, Dow Jones endeksi yüzde 0,27 yükseldi. ABD'de endeks vadeli kontratlar, yeni güne de düşüşle başladı.

Avrupa'da dün satış ağırlıklı bir seyir ön plana  çıkarken, bugün açıklanacak Avro Bölgesi büyüme verileri de yatırımcıların odağına yerleşti.

Dün Almanya'da resmi olarak açıklanan verilere göre, sanayi üretimi aylık yüzde 0,3 artışla beklentilerin altında kalırken, bölgede enflasyon ve resesyon ikilemi güç kazanmayı da sürdürüyor.

Ayrıca dün İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,05, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,20 ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,09 oranında yükselirken, İtalya'da MIB 30 endeksi 0,07 yükseldi. Avrupa'da ise endeks vadeli kontratlar, yeni güne düşüşle başladı.

Yine paylaşılan detaylara göre, asya piyasaları yeni günde karışık seyrederken, Çin'de kamu bankaları mevduat faiz oranlarını düşürmesi de risk iştahını destekliyor.

Gümüş yatırımcısına dolar bazında yüzde 25 getiri sağlayacak! Elinde gümüş olanlar hemen baksın! Tarih verildi...

Mayıs ayında en fazla aylık reel getiri külçe altında oldu!

9 bankada adeta peş peşe deprem! Yapı Kredi, Ziraat, İş, Garanti, Akbank ve 4 banka az önce tek tek duyurdu! Hemen bakın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön