28 / 04 / 2024

Kurtulmuş emekli maaşları için yüzdelik verdi! Emekli maaşları ne kadar olacak?

Kurtulmuş emekli maaşları için yüzdelik verdi! Emekli maaşları ne kadar olacak?

Emekli maaşlarının ne kadar olacağı vatandaşların gündeminde yer alıyor. Bu konu hakkında AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş yüzdelik verdi. İşte emekli maaşlarına dair merak edilenler!



Emekli maaşlarına yapılacak zam bir süredir emekli vatandaşların gündemini meşgul ediyor. AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, Habertürk TV'de yaptığı açıklamada, emekli maaşlarına yapılacak olan zamma dair düşüncelerini açıkladı. İşte detaylar…

EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, “Temmuz ayında işçi emeklilerimizin de olmak üzere, öyle düşünüyorum ki maaşlara yüzde 40'lara yakın bir dokunuş yapılacak” şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş gündeme dair merak edilen konulara açıklık getirdi. Kurtulmuş;

“Uzun yıllar dünya ekonomisi böylesi bir krizle karşılaşmadı. İlk olarak pandemi şartlarının çıkardığı ağır tablo, tedarik zincirlerinin kırılması. Başta enerji, doğalgaz, petrol gibi dünyada çok önemli emtia pazarındaki dolar bazında fiyat yükselişleri. Bütün bunlarla ilgili dünya ekonomisi çıkmaza girmişken daha sonra ortaya çıkan Ukrayna ile Rusya savaşı süreci. ABD bile bir resesyonu konuşur duruma geldi. Türkiye'de ekonomideki karşılaştığı zorlukları aşmak için güç sarf ediyor. Üç alanda ilgimizi yoğunlaştırıyoruz. Birisi döviz fiyatlarındaki iniş çıkışların belli düzene girmesini görmek. İkincisi hem küresel fiyat artışları hem de döviz fiyatları yükselişiyle ortaya çıkan enflasyon. Enflasyonun kontrol altına alınması ikinci alandır. Ancak bunlar yapılırken diğer taraftan vatandaşımızın karşı karşıya kaldığı hayat pahalılığı. Vatandaşımızın gelir seviyesinin daha yükseğe çıkarılması için tedbirler alınması. Geçtiğimiz yıl enerji ve akaryakıtta vatandaşımıza doğrudan destek verdik” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön