28 / 04 / 2024

Kuşadası Merry Otel 22.4 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Kuşadası Merry Otel 22.4 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Kuşadası İcra Dairesi, Kuşadası Davutlar'da yer alan Merry Otel'i 22 milyon 365 bin TL bedelle satışa çıkardı.



Kuşadası İcra Dairesi, Kuşadası Davutlar'da yer alan Merry Otel'i satışa çıkardı. Otelin satış bedeli 22 milyon 365 bin TL olarak belirlendi.

İlan metni:

T.C. KUŞADASI İCRA DAİRESİ 2017/1010 TLMT.

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
 
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

TAŞINMAZIN Özellikleri : Tapu kaydına göre Aydın İli Kuşadası İlçesi, Davutlar Mahallesi, Alaçay Mevkii, 441 Ada 1 Parselde de kayıtlı; 1.878,34 metrekare ana taşınmaz yüz ölçümlü Bir Zemin dört normal katlı bahçeli ana taşınmaz niteliğinde olan taşınmazın Otel nitelikli 1999/2000 Arsa paylı bodrum kat 2 nolu bağımsız bölümü ve Aydın İli Kuşadası İlçesi, Davutlar Mahallesi, Alaçay Mevkii, 441 Ada 1 Parselde de kayıtlı; 1.878,34 metrekare ana taşınmaz  yüz ölçümlü, Bir Zemin dört normal katlı bahçeli ana taşınmaz niteliğinde olan taşınmazın trafo binası nitelikli 1/2000 Arsa paylı bodrum kat 1 nolu bağımsız bölümü, Taşınmazlarda borçluların hisselerinin toplamı 1/1 olup taşınmazların tamamı satışa çıkarılmıştır. Satışa çıkarılan taşınmazda kat irtifakı kurulu olup Otel binası ve trafo vardır, Trafo binası 1 bağımsız bölüme, Otel binası 2 bağımsız bölüme isabet etmektedir.

KONUMU VE BÖLGENİN ÖZELLİKLERİ: Otel mevsimlik turizmin yaşandığı ilçe merkezinin güneyinde turistik otellerin yoğunlukta olduğu ilçe merkezine yaklaşık 16-17 km. mesafede yer alan Davutlar Mahallesi sınırları içinde sahil bandına paralel olarak devam eden Adnan Kahveci Caddesinden cephe almaktadır. Bölgenin doluluk oranı sahil bandı olan kesimde %90 oranında, taşınmazın doğusunda kalan alanlar dikkate alındığında %50 düzeyinde kalmaktadır. Taşınmazın denize mesafesi 500 m'dir. Bölgenin ulaşımı tolu taşıma araçları ile sağlanmaktadır. Bölge 2 katlı genellikle site içinde etrafı çevrili yazlık konutlardan oluşmakta olup, 30 yıllık ve daha yeni yapılar bulunmaktadır. Tarif olarak ilçe merkezinden Davutlar yolu ayrımına dönüldüğünde Davutlar Yolu Caddesi üzerinde 6. kilometreden sağa ayrılan Orhangazi Caddesi’ne ,daha sonra sahil yönünde devam edilerek 2 kilometre ileriden sola Kavaklıdere Caddesi’ne,800 metre devam edilerek Cengiz Topel Caddesi’ne,deniz yönünde 150 m. ileriden sağa Adnan Kahveci Caddesi’ne dönülerek 225 metre ileride solda köşe konumda bulunan Merry Otel işletmesinin bulunduğu taşınmaza ulaşılmaktadır.

TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ : 441 ada 1 parselde kayıtlı 1.878,34 metrekare yüz ölçüme sahip arsa üzerinde, betonarme karkas yapı cinsinde ayrık nizam halinde bulunan bodrum+zemin+4 normal kat+teras kattan oluşan Otel binası bulunmaktadır. Tapuda kat irtifakı kurularak 1 b.b. trafo binası ve 2 b.b. Otel binasına ayrılmıştır.

1 Bağımsız bölüm nolu Trafo binası Otel binasının içinde bodrum katta yer alan elektrik ünitesi olup, ayrıca değerlendirmesi yapılmadan 2 bağımsız bölüm nolu otel binası ile birlikte toplam değer olarak tespit edilmiştir. -

İÇ MEKAN ÖZELLİKLERİ: Otel binasının bodrum katında çamaşırhane, kazan dairesi, mutfak,WC-bay/bayan bölümleri, jeneratör, kompresör,soğuk hava depoları, projesinde diskotek olarak ayrılan eğlence bölümü, zemin katında resepsiyon ve otel lobisi, restoran, bar/kafe, çok maksatlı salon olarak belirtilen, 2. Restoran alanı, müdür odası, bay/bayan WC/lv. ,4 normal Katta 28’er adetten toplamda 112 adet otel odası, teras katta yer alan projesiz olarak yapılmış olan 160 metrekare alana sahip alanda 1 suit oda ve ortak kullanım alanına tekabül eden hol bölümlerinden oluşmaktadır. Teras kattaki suit oda ile birlikte otelde 113 adet oda vardır. Her katta 5 adet suit oda olup, toplam otelde 21 adet suit oda bulunmaktadır. Ana binanın yerinde yapılan ölçüme göre bodrum katında 635 metrekare,zemin katında 635 metrekare,4 normal Katın her birinde 740 metrekareden toplam alan teras kat kapalı alanı ile 4.380 metrekare alanı bulunmaktadır. Otel odalarının yerlerin halı kaplama, duvarların saten alçı üzeri boyalı olduğu, pencereleri alüminyum doğrama olduğu, otel kapılarının panel kapı olduğu, ıslak hacimlerde seramik&fayans kaplama olduğu, banyolarda klozet, ayaklı lv. ve duşa kabin olduğu ve otel odalarının tamamen otel konseptine uygun olarak tefriş edildiği görülmüştür. Otelin kat hollerinde yerler mermer kaplama ,lobide traverten kaplama olduğu, led aydınlatmalı zemin katta stropiyer tavan kaplamaların olduğu ve otelin orta kalite malzeme ile tefriş edildiği görülmüştür. Otelin dış cephesinin dış cephe boyası ile kaplanmış olduğu görülmüştür. Otelin bahçe alanında yüzme havuzu ve güneşlenme terası, kamelya, yaya yolları, çocuk havuzu, ağaçlandırma ve yeşil alan peyzajı yapılmış olup, otelin bahçesinin etrafı bahçe duvarı ile çevrilidir. Otel binasının zemin katı yol kotundan 2 m. yüksektedir. Zemin kat lobisine giriş ön cephede bulunan geniş yapılı traverten kaplama merpen ile yapılmaktadır. Binanın teras kat üzerinde çelik profil ayaklı çelik konstriksiyon iskelet yapılı olup, üzeri OSB malzeme ve çatı örtüsü ile kaplıdır. Oteli binasının uzun süredir tadilat görmemiş olması dezavantajıdır.

OTEL BİNASININ YASAL BELGELERİ İLE UYUMLULUĞU: Taşınmaz Kuşadası Belediyesinde mevcut mimari projesine göre ve Yapı kullanma izin belgesine göre bodrum kat+zemin kat+3 normal katlı olarak projelendirilmiş tir. Ancak keşif tarihinde yerinde yapılan incelemede otel binasının projesine aykırı olarak 1 normal kat ve çatı kat alanlarının olduğu,4. Normal katta 740 metrekare çatı katta 150 metrekare alanın projesiz olarak yapıldığı ölçümlenmiştir. Taşınmazın ilgili kurumlarda düzenlenmiş Yapı kayıt belgesinin de olmadığı sorgulama ile tespit edilmiştir. Otel vasıflı taşınmazın 1 ve 2 bağımsız bölümlerinde Toplam alan olarak , 635 metrekare+635 metrekare +740 metrekare+740 metrekare+740 metrekare=3490,00 metrekare Yasal kullanıma ve otel işletme ruhsatına uygun Alan, -Projesiz ve ruhsatsız olarak yapılan 4. Normal kat ve çatı kat alanlarının olduğu, 740 metrekare+150 metrekare = 890,00 metrekare Yasal olmayan kullanımda ve işletme ruhsatı alanı haricinde Alan bulunmaktadır. Taşınmazın arsası imar durumu bakımından değerlendirildiğinde; Taks:0,40-E:1,60 kat yoğunluğu hesabından : Zemin kat için müsaade edilen maksimum alan: 1.878,34 metrekare x 0,40 =751,30 metrekare> 635 metrekareolup, mevcut alan taks hesabına uygundur. Toplam yol kotu üstüne yapılacak maksimum alan: 1878,34 metrekare x1,60 =3.005,34 mmetrekare< 3.745 metrekare olduğundan ,taşınmazın imar durumuna aykırıdır. Bu nedenle ruhsatsız olarak ve imar durumuna aykırı kat ve alanların değerlendirilmesi,değer tespitinde ayrıca belirtilmiştir.

MEKANİK TESİSAT BAKIMINDAN

Otel kullanım suyu şehir şebekesinden temin edilmektedir olup, bodrum katta yangın deposu ve içme ve kullanma suyu olarak kullanılan temiz su deposu mevcuttur. Sistemdeki su basıncını arttırmak amacıyla 2 pompalı (biri yedek pompa ) 2 tonluk TÜM ISI marka hidrafor tanklı hidrafor sistemi mevcuttur.

Sıcak su temini Sıcak su teminini katı yakıtlı kazan ısıtması ile ve güneş kollektörleri ile sağlanan 1 adet 4 tonluk 1 adet ( TÜM ISI marka ), 1 adet ÜNMAK marka 1 tonluk sıcak su kazanı (boyler ) olmak üzere 2 adet boyler kazanları ile sağlanmaktadır. Ayrıca çatı kat teres alanında 148 adet güneş kollektörü mevcuttur.

Binanın ısıtma ve soğutma sistemi: Binanın ısıtma sistemi 500.000 kalorilik TÜM ISI marka katı yakıtlı kalorifer kazanı ile sağlanmaktadır. soğutma sistemi duvar tipi split klimalar ile sağlanmaktadır.

Asansör: Bina içerisinde 2 adet 6 duraklı 4 kişilik asansör mevcut durumdadır. Elektrikler olmadığı için çalıştırılamadığı ama çalışabilecek durumda olduğu sanılmıştır. Asansörler 2016 yılı içerisinde yetkili kuruluş olan Makina Mühendisleri odasınca denetlenmiş olup can güvenliği yoktur anlamına gelen kırmızı etiketlidir.
Çamaşırhane: Bodrum katta müşteri yatak çarşaflarını yıkama amacıyla 40 kg lık tam otomatik TULKAR marka 2 adet yıkama ve sıkma makinası ile 1 adet TULKAR marka çarşaf ütüleme makinası 1 adet 9 kg lık ev tipi çamaşır makinası ve 1 adet TULKAR marka 40 kg lık çamaşır kurutma makinası mevcuttur.

Havalandırma sistemi: Otelin havalandırma sistem merkezi sistem santes marka saatte 10.000 m³ hava basma kapasitesi olan fancoillerle havalandırılmaktadır.

Kat Mutfağı: Otel müşterileri ve personelin yeme içme ihtiyacını karşılamak amacıyla İçinde lavabo, çalışma tezgâhı, buzdolabı/soğutucu, malzeme dolabı ve programlanmış öğünler haricinde sıcak ve soğuk yiyecekler için donanımın bulunduğu bölümdür.

Yangın tesisatı: Yangın için bodrum katta mevcut yangın deposu .Yangın dolaplarına su taşıyacak 2" lik çelik borular çekilmiş olup bu borulara olması gereken yangın dolapları eklenmiştir.
Soğuk Hava Deposu: Otel müşterileri için mutfakta kullanılmak amacıyla 1 adet et ve sebze meyve saklamak amacıyla soğuk hava depoları mevcuttur.
Odalarda tesisat : Her odada sıcak ve soğuk su bağlantılı aynalı 70 cm lik ayaklı lavabo,klozet ve düz camlı duşa kabin mevcuttur. Her odada 90 cm lik mini buzdolabı 1 adet 9.000 btu lukHI SENSE marka klima ile 1 adet 37 ekran televizyon bulunmaktadır.

Lobi: Lobi de 2 adet HI SENSE marka 36.000 btuluk salon tipi klima mevcuttur.
Yemek Salonu :Yemek salonunda HI SENSE marka 3 adet 36.000 btuluk salon tipi klima mevcuttur.
Odalarda soğutma sistemi: Her odada hi sense marka 9.000 btuluk duvar ipi .split klima mevcuttur.
Havuzlar: Otel önü ön bahçede Biri çocuk havuzu diğeri büyükler için olmak üzere İki adet havuz mevcuttur.
 
 
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSİ BİLİRKİŞİSİNİN DEĞERLENDİRMESİ:
 
Elektrik enerji sistemi ve diğer unsurlar ;
 

Tesisteki mevcut diğer elektrik ve elektronik sistemlerin; • 7 duraklı(bodrum kat dan çatı katına kadar hizmet veren)4 kişilik(320 kg)taşıma kapasiteli 2 adet bitişik asansör bulunmakta ve çalışabilir durumdadır.

•Tesisin  konvansiyonel yangın alarm sistemi koridorlarda ve odalarda yaklaşık 150 civarında duman dedektörleri ile birlikte ve acil çıkış / kaçış uyarıları çalışır / faal - aktif vaziyette, güvenlik alarm sistemi ve kapalı devre televizyon sistemi 18 kamera ile devrede ve kayıt yapar vaziyette faal durumdadır.

•Çatı katında aktif paratoner(yıldırımlık)mevcuttur.Tesisin,enerji besleme(trafo – jeneratör)sistemi harici sistemler genel bedeli içerisinde değerleme uzmanınca belirlenmiş olarak,enerji sistemi tesise ayrı değer katkısıyla diğer elektrik ve elektronik sistemlerinden ayrı ;İş bu incelemeye esas olarak, icra keşif tarihi itibariyle tesisin taşınmazları olarak,bodrum katındaki sistemlerin,malzeme + nakliye + işçilik + yerine montaj dahil olmak üzere(yıpranmışlık paylan da değerlendirilerek) ;- trafo sistemi ;dağıtım panoları+ayırıcı sistemi+ana panoları + kompanzasyon dahil yıpranmışlık / kullanım payları ile 70.000 - 90.000 TL arasında,ortalama olarak 80.000 TL değerinde olduğu, - jeneratör sistemi ;nakliye + işçilik + transfer panosu + trafo AG ve dağıtım sistemine bağlantıları da dahil,yıpranmışlık - kullanılmışlık payları değerlendirilerek 45.000 TL -55.000 TL aralığıyla ortalama 50.000 TL değerinde olduğu düşünülmektedir. Elektrik Trafo Sistemi+Jeneratör sistemi = 80.000 TL+50.000 TL=130.000 TL.’dir.

OTELİN İÇ TEŞRİFATININ DEĞER TESPİTİNDE KULLANILMASI: satışa konu taşınmazın dosyası içerisinde bulunan tapu kaydında ‘Teferruat listesi‘ bulunmamaktadır. Tapu arşivinde teferruat listesi olduğuna dair dava dosyası içerisine kayıt getirildiği takdirde değer tespitinde bu liste dikkate alınacaktır.Ancak taşınmazın otel konsepti içinde yer alan ek imalatlar ve tefrişatlar değer hesap tablosunda ‘Çevre düzenlemesi ve Şerefiye Değeri’başlığı ile değere ilave edilmiştir.

IX- ARSA ÜZERİNDEKİ YAPILARIN YASAL BELGELERİ: Kuşadası Belediyesi’nde Bodrum kat, zemin kat ve 3 normal katta toplam 3490,50 metrekare alan için düzenlenmiş onaylı 24.04.1994 tarihli mimari projesi incelenmiştir. Otele ait 18/01/1990 tarih 41/11 sayılı yol kotu üzeri 4 kat için verilmiş 3490,50 metrekare alanı kapsayan ruhsat belgesi, 24/01/1997 tarih 41/18 sayılı yol kotu altı 1 kat,yol kotu üstü 4 kat toplam 5 kat için alınmış 3490,50 metrekare alanı kapsayan yenileme ruhsat belgesi incelenmiştir.Taşınmazın mimari projesi ile yapı ruhsatları kat sayısı ve alan bakımından farklılık arz etmektedir. Otel işletmesine ait iş yeri açma çalışma ruhsatında 3490 metrekare alan için verildiği belirtilmektedir.

SATIŞA KONU TAŞINMAZIN TAMAMININ DEĞERİ GAYRİMENKUL DEĞERLEME YÖNTEMLERİ İLE TESPİT EDİLMESİ: Satış konusu taşınmazın değer tespitinde Emsal karşılaştırma yöntemi ve Maliyet yöntemi kullanılmıştır.Otelin arsası emsal karşılaştırma yöntemi kullanılarak bölgeden alınan emsallerle, üzerindeki bina ve diğer imalatların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2021 yılı yapı yaklaşık birim maliyet fiyatları baz alınarak değeri tespit edilmiştir. Otel binası yapı ruhsatına göre 4C yapı sınıfında olup 2021 yılı yapı yaklaşık birim maliyeti 2.480,00 TL/metrekare olarak, 25 yıllık yapıya sahip olması ve keşif tarihinde yapılan gözleme göre de yıpranma payının yüzde 30 olarak alınması uygun görülmüştür.
 
TURİZM BİLİRKİŞİSİ DEĞERLENDİRMESİ: Satışa konu otelin kendisine ait özel plajı mevcut olmayıp halk plajına 500 metre kadar yürüyüş mesafesindedir. Otel toplam 113 odadan oluşmakta ve sofa-bed(kanepe) tipi yataklar da dahil olmak üzere tam dolu kapasite kullanımı ile 276 kişilik konaklama imkanı sağlamaktadır. Odalardan 20 adedi suit tipindedir. Odaların tamamı klima sistemine sahiptir. Otel düşük sezonda yarım pansiyon, sezonda ise herşey dahil sistemi ile hizmet vermektedir. Bu hizmeti sağlayacak donanım ve fiziki koşullara sahiptir. Otel Turizm Bakanlığınca verilen yıldız sınıflamasına dahil değildir. Belediyece verilen iş yeri ruhsatı ile faaliyet göstermektedir. Tesis ana karayolu arteri üzerinde değildir, ancak tatil amaçlı birkaç otelin de bulunduğu lokasyonda konumlandığı için dijital pazarlama imkanları ile pazara sunulması mümkündür. Kapı müşterisi olarak adlandırılan doğrudan tesise gelen müşteri edinme imkanı kısıtlıdır.

Otel halen faal olmayıp, son iki sezonda da açılmadığı bilgi edinilmiştir. Ancak açık olduğu sezonlarda dijital pazarlama yöntemleri kapsamında konaklama pazarında önemli rolü olan ve tesislerde doluluğu sağlayan online pazarlama ve rezervasyon sistemlerinin pek çoğunda tesisisin tanıtıldığı ve hizmet satışına sunulduğu açık kaynak araştırmasında görülmektedir. Açık olduğu dönemde tesisin bölgesel turizm dönemine uygun olarak 01 Mayıs ve 31 Ekim tarihleri arasında hizmette bulunduğu anlaşılmıştır. bu altı aylık dönemden Haziran, Temmuz, Ağustos aylarının yüksek sezon, (ortalama yüzde 80 doluluk), kalan üç ayın ise sezon (ortalama yüzde 30 doluluk) olarak hizmet sunabileceği değerlendirilmektedir. Tesisin diğer aylarda kapalı olduğu değerlendirilerek hesaplamaya dahil edilmemiştir. Tesis tam dolu kapasite 278 kişi olsa da, ücrete tabi olmayan çocuk konuklar göz önüne alındığında ücrete tabi konaklayan müşteri sayısı ortalama 200 kişi olarak hesaplamaya esas alınacaktır. Pazarlama kanallarında emsal otellerde 2021 yılı yaz dönemi herşey dahil uygulamasında ortalama yüksek sezon kişi başı fiyatlandırmanın 250 TL kadar olduğu, yarım pansiyon uygulaması ile sezon fiyatının ise kişi başı 160 TL kadar olarak temel alınarak yapılan hesaplamada tesisin yüksek sezonda gelirinin yaklaşık 3.600.000,00 TL, sezon gelirinin ise yaklaşık 864.000,00 TL olacağı, toplam cirosunun yıllık 4.464.000 TL olacağı değerlendirilmiştir. Satışa konu Aydın İli, Kuşadası İlçesi Davutlar Mahallesi,441 ada 1 parselde kayıtlı Bir Zemin ve 4 katlı Otel vasıflı (1 ve 2 Nolu bağımsız bölüm olarak tamamını kapsayan ) taşınmazın değeri gayrimenkul değerleme yöntemi ile (icra müdürlüğü keşif tarihi olan 02/06/2021 tarihi itibariyle) tespit edilmiştir.
 
Adresi : Cengiz Topel Caddesi No: 223 Davutlar Kuşadası Aydın- (Merry Otel) Aydın İli Genelinde Numarataj Çalışması Yapıldığından Adreste Değişiklik Olabilir
Yüz ölçümü : 1.878,34 metrekare
Arsa Payı : 2000/2000
İmar Durumu : Kuşadası Belediyesi İmar Müdürlüğü’nde yapılan incelemede 1/1000 ölçekli imar planına göre taks:0,40-E:1,60 hmaks: 12,50 m. yapılaşma şartlarında Turizm Alanı imarlı olduğu belirtilmiştir.
Kıymeti : 22.365.000,00 TL
KDV Oranı : %18(satış tarihi itibariyle kanunda yapılacak yasal düzenlemeler olması halinde satış tarihi itibariyle yürürlükte olan oran üzerinden KDV alınacaktır)
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir
1. Satış Günü : 29/03/2022 günü 14:00 - 14:10 arası
2. Satış Günü : 26/04/2022 günü 14:00 - 14:10 arası
Satış Yeri : İkiçeşmelik Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı No: 35/8 Otogar İçi Kuşadası Aydın -

Kuşadası Merry Otel 22.4 milyon TL ye icradan satılıyor!

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüde 50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi (Kuşadası İcra Müdürlüğünün Vakıflar Bankası T.A.O. bulunan-Iban No: TR**********************06-(Kuşadası Vergi Dairesi- 5980802394) numaralı hesabımıza TC kimlik ve dosya numarası yazılarak yatırılması veya bu miktar kadar bir bankanın "şartsız kesin ve süresiz" teminat mektubu vermeleri veya Vakıfbank Bankomat kartı olanların Müdürlüğümüzde bulunan pos cihazından satıştan önce yatırmaları lazımdır. Yabancı para kurunda günlük değişimler olması ve 805 s. Kan. 1. Maddesine göre "döviz" teminat olarak kabul edilmez.) veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Binde 5,69 oranında Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-İİK 127. MAD GÖRE SATIŞ İLANININ TEBLİĞİ: Adresleri tapuda kayıtlı olmayan(mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara takip ilgililerine gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde iş bu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2017/1010 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön