17 / 09 / 2024

Kütahya’nın yurt kapasitesi yüzde 99 artırılıyor!

Kütahya’nın yurt kapasitesi yüzde 99 artırılıyor!

BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, "Başından itibaren sadece ve sadece milletimize güvendik, milletimizin enerjisiyle, milletimizin iradesiyle, milletimizin azmiyle birlikte bÃ&frac




Erdoğan, Kütahya 1. Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) düzenlenen, bölgedeki VIG Metal ve 43 sanayi tesisiyle Çavdarhisar ilçesinde Türkiye Seyahat Acentaları Birliğince (TÜRSAB) yaptırılan Otel Aizanoi’nin ortak açılış töreninde yaptığı konuşmada, toplamda 4 bin metrekarelik alana kurulmuş, 45 odalı, 108 yatak kapasiteli otel ile Çavdarhisar’ın ziyaretçi sayısının katlanarak artacağına inandığını söyledi.

1. OSB’de açılışı yapılan VIG Metal ile 43 adet fabrika ve sanayi tesisinin her birinin farklı bir başarı öyküsüne sahip olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Örneğin VIG Metal Sanayi, TÜBİTAK ile ortak çalışma yaparak magnezyum plaka imalatını Türkiye’de ilk kez gerçekleştiriyor. Önemli bir başarıya böylece imzasını atıyor. Her bir firma, her bir sanayi tesisi Kütahya’nın yüzünü ağarttığı kadar Türkiye’nin de yüzünü ağartıyor. Özellikle şu anda doluluk oranı olarak yüzde 95’e ulaşmış olan 1. Organize Sanayi Bölgesinin yeni ilave veya 2. Organize Sanayi Bölgesiyle çok daha farklı, çok daha güçlü bir hale gelmesi, Kütahya’ya adeta ciddi manada bir sıçrama yaptıracak ve Kütahya’nın kalkınmasını rekabet ettiği iller arasında da öne çıkaracaktır."

-"KOBÄ° DOSTU BÄ°R HÃœKÃœMET..."-
ErdoÄŸan, göreve baÅŸladıkları 2002 yılında Kütahya’nın toplam iÅŸletme sayısının 5 bin 283 olduÄŸunu, son 7,5 yıllık zaman diliminde iÅŸletme sayısında 1731 adet artış saÄŸlandığını bildirdi. Geçen ay sonuna ait verilere göre Kütahya’da faaliyet gösteren iÅŸletmelerin sayısının 7 bin 14’e yükseldiÄŸini ve yüzde 33 oranında artış saÄŸlandığını anlatan ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:

"Türkiye’nin her bölgesinde, her vilayetinde olduÄŸu gibi Kütahya’da da KOBÄ° dostu bir hükümet olarak KOBİ’lerimize tarihi imkanlar sunduk, tarihi seviyelerde destek saÄŸladık. Hükümetimizden önceki 12 yılda KOSGEB aracılığıyla Kütahya’da sadece 4 iÅŸletmeye 34 bin lira gibi sembolik bir destek verilmiÅŸti. Bizim dönemimizde KOSGEB son 7,5 yılda 1038 iÅŸletmeye yaklaşık 7 milyon lira destek saÄŸladı. Bu sayede tam 55 milyon lira kredi hacmi oluÅŸturdu. Bütün bu olumlu geliÅŸmelere paralel olarak sigortalı çalışan sayısında da inanılmaz bir artış saÄŸlandı Kütahya’da. 2002 yılında işçi statüsünde çalışan sigortalı sayısı 38 bin iken 2010 yılında bu sayı yüzde 64 artışla 62 bine yükseldi."

-KÜTAHYA’DA EĞİTİM ALANINDA YAPILAN YATIRIMLAR-
Başbakan Erdoğan, Kütahya’da sanayiyi, iş gücünü ve istihdamı desteklemek için eğitim noktasında da büyük yatırımlar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

İlde 1032 dersliğin yapımını tamamladıklarına işaret eden Erdoğan, "Dumlupınar Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 1 yüksekokul, 5 araştırma uygulama merkezi hizmete girdi. Kredi ve Yurtlar Kurumumuzun 1000 öğrenci kapasiteli yurdu bugün itibariyle bitti, teslimatı yapıldı. Simav’da yurt inşaatı devam ediyor. Gediz’de, Tavşanlı’da yurt projelerimiz devam ediyor. Kütahya’nın yurt kapasitesini yüzde 99 artırıyoruz" diye konuştu.

"Başından itibaren sadece ve sadece milletimize güvendik, milletimizin enerjisiyle, milletimizin iradesiyle, milletimizin azmiyle birlikte bütün engelleri aşmayı bildik" diyen Erdoğan, bu azim ve kararlılıkla Kütahya ekonomisine katkıda bulunmak için dev bir adım atarak yeni yatırım, tesis ve eserleri kente kazandırdıklarını belirtti.

-"ANADOLU YATIRIMCISI HIZ KESMEDEN ÇALIŞIYOR"-
Erdoğan, Kütahya 1.OSB’de açılışını gerçekleştirdikleri tesislerin, özel sektörün, Anadolu yatırımcısının, Kütahyalı girişimcinin her geçen gün hız kesmeden daha dinamik, daha üretken, daha verimli çalıştığını net bir şekilde ortaya koyduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Bu yatırım aynı zamanda istikrar ve güven ortamının bütün vilayetlerimize temelli bir şekilde yerleştiğini, üreticimizin, sanayicimizin, işverenimizin artık bırakın krizlerden etkilenmeyi, krizleri fırsata dönüştürdüğünü en güzel şekilde ispat ediyor. Yatırımcımız biliyor ki, Türkiye’nin geleceği emin ellerdedir. Girişimcimiz biliyor ki, Kütahya’nın geleceği sigorta altına alınmıştır. Sanayicimiz biliyor ki, bugüne kadar üretimden ihracata kadar her alanda Türkiye’nin kazancını, Türkiye’nin itibarını, şehirlerimizin itibarını artıran, Türkiye’yi bölgesinde lider hale getiren işinin ehli bir hükümet görev başındadır."

Başbakan Erdoğan daha sonra TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile birlikte Çavdarhisar’da bulunan ve video konferans yöntemiyle bağlantı kurulan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile görüştü. Günay’ın kurdeleyi kesmesiyle Otel Aizanoi’nin açılışı yapıldı. Erdoğan da "hayırlı olsun" temennisinde bulundu.

Tören, BaÅŸbakan ErdoÄŸan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile diÄŸer protokol mensuplarının birlikte kurdele keserek, 1. OSB’deki VIG Metal ile 43 sanayi tesisinin açılışını yapması ve VIG Metal tesislerini gezmesiyle sona erdi.
AA


Geri Dön