04 / 05 / 2024

KYK alacak öğrencilere müjde! Öğrenim kredisinde artık faiz yok

KYK alacak öğrencilere müjde! Öğrenim kredisinde artık faiz yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilerin bundan sonra aldıkları öğrenim kredilerini faiziyle değil anapara kadar ödeyeceğini duyurdu. Erdoğan, daha önceki kredilerin ise olduğu şekilde devam edeceğini söyledi.



ÖĞRENİM KREDİSİNDE ARTIK FAİZ YOK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Önümüzdeki yıldan itibaren kredi alan öğrencilerimiz de sadece aldıkları kredi kadar geri ödeyecekler. Birileri gençlerimizi siyasetlerine malzeme yapmanın peşinde koşarken biz onları geleceğe hazırlayacak adımlar atıyoruz. Milyonlarca gencimize rahat bir nefes aldıran uygulamanın da gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Cumhurbaşkanı’nın bu açıklamalarının ardından ise mevcut kredilerin faizlerinin silinip silinmeyeceği ya da bir af gelip gelmeyeceği iddiaları da gündeme geldi.

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özellikle “Bundan sonra” ifadelerini kullanmasına dikkat çeken uzmanlar, geriye dönük bir düzenleme olmayacağı görüşü üzerinde yoğunlaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK burs ve öğrenim kredilerine ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “Göreve geldiğimizde sadece 451 bin öğrenci, burs veya kredi alabiliyorken bu sayı geçtiğimiz yıl 503 bini burs, 880 bini kredi olmak üzere toplamda 1 milyon 383 bine çıktı. Bugün artık başvuran her öğrencimize ya kredi ya burs, muhakkak veriyoruz. 2002 yılında sadece 45 lira olan burs veya kredi meblağını da her yıl artırdık. Şu anda lisans öğrencilerine 850 lira, yüksek lisans öğrencilerine bin 700 lira, doktora öğrencilerine de 2 bin 550 lira kredi veya burs veriyoruz.”

Editörün notu: Bu haber 23:47 saatinde yazılmış olup, güncel olarak dolar kuru 18,24 TL'dir. Euro kuru 18,20 TL, altının gramı ise 993,83 TL'dir. 

Rossmann’da büyük fırsat günleri başladı! Tüm kategorilerde %50 indirim… Rossmann 14 Eylül 2022 fiyat listesi…  

BİM 16 Eylül kataloğu açıklandı! BİM'e elektrikli bisiklet, cep telefonu ve mobilya geliyor! 16 Eylül 2022 fiyat listesi

 

 


Geri Dön