14 / 05 / 2024

KYK burs başvuruları başladı mı 2022, ne zaman? Yükseköğrenim KYK burs başvurusu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

KYK burs başvuruları başladı mı 2022, ne zaman? Yükseköğrenim KYK burs başvurusu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

KYK burs başvurusu, ÖSYM'nin YKS öncelik sonuçlarını açıklamasıyla öne çıkan konulardan biri oldu. 2022 Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü burs başvuru tarihleri öğrenciler tarafından izleniyor. Peki, KYK burs başvuruları ne zaman ve başvuru nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...



KYK bursu ve öğrenci kredisi başvurularında tüm gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın son dakika açıklamasında. Yükseköğretim öğrencileri için KYK burs ve öğrenci kredisi başvuruları her yıl olduğu gibi bu yıl da TC Kimlik bilgileri ile e-devlet üzerinden yapılacak. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ön lisans, lisans Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencilerin faydalandığı burslardan öğrenim kredisi alanlar yararlanamayacak. KYK burs başvuruları geçtiğimiz sene 5 Kasım’da başlamıştı. Fakat bu sene ki KYK kredi başvuru tarihi hakkında henüz bir açıklama yapılmış değil.

 Lisans, önlisans, yüksek lisans, doktora için kredi ve burs desteği ne kadar? KYK burs başvuruları başladı mı?KYK BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

KYK burs ve yurtları için son başvuru tarihi henüz açıklanmadı. KYK yurt başvuruları geçtiğimiz yıl 12 Eylül'e kadar tamamlandı. Geçtiğimiz sene KYK burs ve kredi başvuruları ise 5 Kasım’da başlamış ve 10 Kasım Çarşamba günü saat 23.59’da son bulmuşttu.

Öğrenciler, burs ve kredi için başvurularını 10 Kasım Çarşamba günü saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden gerçekleştirdiler. Daha önce başvuruda bulunan ve başvurusunda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler de son güne kadar bilgilerini güncelleyebildi.

 

Peki, KYK bursundan kimler faydalanabilecek? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön