28 / 07 / 2024

KYK burs neye göre veriliyor? KYK geri ödemesiz burs kimlere verilir?

KYK burs neye göre veriliyor? KYK geri ödemesiz burs kimlere verilir?

KYK burs başvuru sonuçları gündemde yer alıyor. Milyonlarca öğrenci KYK burs başvurularının ne zaman açıklanacağını beklerken, bu konuya dair de pek çok soru yöneltilmektedir. İşte o sorulardan bazıları!


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


KYK BURS NEYE GÖRE VERİLİYOR?

KYK bursu, başvuruda bulunan öğrencilerin sosyal, ekonomik, eğitim durumlarına bakılarak bir değerlendirme yapılır ve aralarından burs verilecek olanlar kurum tarafından belirlenmektedir.

KYK GERİ ÖDEMESİZ BURS KİMLERE VERİLİR?

Bahsedilen bu geri ödemesiz burs, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, üniversitede eğitimi gören ve ihtiyaç sahibi öğrencilere karşılıksız olarak verilen paraya verilen isimdir.  Bu bilgilere ek olarak da öğrenim kredisi alan öğrenciye burs, burs alan öğrenciye ise öğrenim kredisi verilmez.

KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

KYK burs ücretinin ne kadar olduğu her öğrenci tarafından sorulmaktadır. Geçtiğimiz dönemde verilen son burs ücretlerine dair detaylar; Geçtiğimiz dönem KYK burs ücreti lisans öğrencilerine 850 TL verilirken, Yüksek Lisans öğrencilerine 1.750 TL ve son olarak doktora öğrencileri için 2.500 TL ödeme yapılıyordu.

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs ve kredi başvuruları, 15 ile 17 Kasım tarihleri arasında e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleşecek. Geçtiğimiz sene KYK burs başvuruları 10 Kasım'da bitmişti. Sonuçlar ise 15 Aralık 2021 tarihinde ilan edilmişti. Bu bilgiler ışığında; KYK burs başvuru sonuçlarının bu sene de Aralık ayının ortalarına doğru açıklanacağı tahmin ediliyor.

VGM BURSU KYK’Yİ ETKİLER Mİ?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin 5. Maddesinde yer verilene göre KYK bursu alanlar yükseköğrenim bursundan yararlanamaz. Bundan dolayı “Kurumumuz Burs Başvuru Sonuçlarını” KYK'nın burs başvuru sonuçlarını açıklamasından hemen sonra açıklığa kavuşacaktır.”

VGM BURSU KAÇ SENE VERİLİYOR?

Yükseköğrenim bursu ön lisans ve lisans programı öğrencilerine bir eğitim dönemi içerisinde yani 8 ay yani Ekim ayından, Mayıs ayına kadar, ortaöğrenim bursu ise ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine bir eğitim yılı olacak şekilde,  9 ay yani Ekim ayından Haziran ayına kadar verilmektedir. Gelişmeleri www.vgm.gov.tr adresinden takip edebilirsiniz.

Bakanlık açıkladı! Vergi süreleri değişti! İşte detaylar!

2022 ÖTV matrahı ne kadar? Matrah ne demek?

Hangi bankalar 0 faizli kredi veriyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön