17 / 05 / 2024

KYK kredi borcu ne kadar ödenecek? KYK kredi borcu nasıl hesaplanır?

KYK kredi borcu ne kadar ödenecek? KYK kredi borcu nasıl hesaplanır?

KYK kredi borçlarından enflasyon faizlerinin kalkması ile birlikte KYK kredi borcu geri ödemeleri nasıl ve ne kadar yapılacak?



KYK KREDİ BORCU FAİZSİZ NASIL HESAPLARIM?

KYK katkı kredisinde yararlanan öğrencilerin borcu katkı kredilerinin verildiği tarih itibarıyla öğrenim süresi bitimine kadar geçen sürede ya da herhangi bir nedenle kredisinin bittiği tarihe kadar, öğrenci ismiyle üniversite hesaplarına ödenen tutarlara, katkı kredisi uygun görülen öğretim yılının ocak ayından başlamak üzere kredinin uygun görüldüğü yılın aralık ayındaki Türkiye İstatistik Kurumunun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'ndeki (Yİ-ÜFE) artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi şekilde hesap oluşturulur. 

KYK KREDİ BORCU NASIL ÖDERİM?

KYK kredi borcu ne kadar ödenecek? KYK kredi borcu nasıl hesaplanır?

Borç geri ödemeleri Ziraat Bankası aracılığıyla yapılmakta. Taksitler Ziraat Bankası şubelerinden nakit ya da Ziraat Bankası internet aracılığıyla tahsil ekranından kredi kartıyla yapılabilir. Bunlarla birlikte borçlar, tüm kredi kartları ve banka kartları ile http://kyk.ziraatbank.com.tr adresinden de ödenebilir.

KYK KREDİ BORCUNU NASIL ÖĞRENİLİR?

KYK Borç/taksit bilgileri, e-Devlet sayfası üzerinden bakanlık linkine tıklanarak öğrenim/katkı kredisi geri ödeme sorgulama adımı ile ya da 444 0 472 numaralı çağrı merkezinden öğrenilebilir. 

EDİTÖR NOTU: Bu haber 19 Temmuz 2022 tarihinde saat 09.47’de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,47 Türk Lirası, euro 17,73 Türk Lirası, altının gramı ise 988 Türk Lirası değerinde.

FAST işlem limitine güncelleme geldi! İşte 2022 FAST işlem limiti

Altın fiyatlarında son dakika! Kapalı Çarşı'da iniş çıkış devam ediyor! İşte 19 Temmuz altın fiyatları!

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! KYK kredi faizleri silindi

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön