15 / 05 / 2024

KYK yılbaşından önce yatar mı? 3 aylık burslar ne zaman yatacak? KYK ne zaman yatacak 2023?

KYK yılbaşından önce yatar mı? 3 aylık burslar ne zaman yatacak? KYK ne zaman yatacak 2023?

KYK burs ve kredilere dair milyonlarca öğrencinin merak ettiği tek bir sorusu var. O da “KYK yılbaşından önce yatar mı?” sorusu olmaktadır. İşte detaylar!



2022-2023 KYK BURSU NE KADAR?

2022-2023 KYK kredi ve burs ücretlerinde yüzde 47'lik bir artış yaşandı. Bu şekilde lisansta ödenen tutar 850 liradan 1.250 liraya yükseltilirken, yüksek lisansta ödenen tutar 1.700 liradan 2.500 liraya, çıkarıldı. Doktora için ödenen tutar da 2.550 liradan 3.750 liraya çıkarıldı.

KYK PARALARI YILBAŞINDAN ÖNCE VERİLECEK Mİ?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, üç aylık toplu ödemelerin ocak ayında yapılacağını duyurdu. Buna göre, burs ve kredi ödemelerinin önümüzdeki hafta içinde başlaması bekleniyor.

KYK kredi ve burs ödemeleri, T.C kimlik numarasının son rakamına göre yapılıyor. Ödeme günleri ise şu şekildedir;

  • Son rakamı 0 olan kişiler: Ayın 6. Günü
  • Son rakamı 2 olan kişiler: Ayın 7. Günü
  • Son rakamı 4 olan kişiler: Ayın 8. Günü
  • Son rakamı 6 olan kişiler: Ayın 9. Günü
  • Son rakamı 8 olan kişiler: Ayın 10. günü

KYK BANKKART GENÇ NASIL ALINIR?

Ziraat Bankası, KYK ‘Bankkart Genç'ı sorgulama işlemi bilindiği gibi TC kimlik numarası ile yapılmaktadır. KYK kredi ya da burs hesabınız taahhütname onayından sonra açılıyor. Bu şekilde taahhütname onayından hemen sonra Harçlık Avans ve Kredi Kartı başvurularınız değerlendirilir, sonuçla alakalı bilgi tarafınıza ulaşır.

KYK BURS VE KREDİ AYNI ANDA ALINABİLİR Mİ?

Bu soru KYK sistemi üzerinden sıkça sorulan sorular arasında yer almaktadır. KYK sayfası üzerinden verdiği yanıta göre burs veya kredi yönetmeliğine göre burs alan öğrenciye kredi; kredi alan öğrenciye ise burs verilmez. Dolayısıyla burs alan öğrenci kredi alamaz, kredi alan kişide burs alamaz. 3 aylık toplu ödeme yapılacak.

Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri ne zaman? Sağlık çalışanları promosyon ne zaman alacak?v

EYT’de son durum ne? EYT şartları nedir? EYT’de yaş sınırı kalktı mı?

2023 market poşetine zam geldi mi? Market poşetleri kaç TL? 2023 market poşetlerine zam mı geldi? İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön