27 / 07 / 2024

Lesotholular Türkiye'den ev alabilir mi?

Lesotholular Türkiye'den ev alabilir mi?

Lesotholular Türkiye'den ev alabilir mi? Lesotholular Türkiye'den arsa alabilir mi? Lesotholular Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesi...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Lesotholular Türkiye'den ev alabilir mi?

Lesotho, Afrika kıtasının güneyinde yer alan bir ülkedir. Ülke topraklarının tamamı Güney Afrika Cumhuriyeti toprakları ile çevrilidir. 


1868 yılından Birleşik Krallık'tan bağımsızlığın kazanıldığı 1966 yılına kadar Basutoland olarak adlandırılan ve parlamenter monarşi ile yönetilen ülkenin başkenti Maseru'dur.


Peki, Lesotholular Türkiye'den ev alabilir mi? Lesotholular Türkiye'den arsa alabilir mi? Lesotholular Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesine göre Lesotholular Türkiye'den ev alma hakkına sahip.


Ayrıca Lesotho vatandaşları için özel bir koşul bulunmuyor. Türkiye'den gayrimenkul sahibi olmak isteyen Lesotholuların; Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı;İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden alacakları ikamet tezkeresini temin etmesi gerekiyor. 




Geri Dön