27 / 04 / 2024

Limak, St Petersburg'da 135 bin metrekarelik bina inşa edecek!

Limak, St Petersburg'da 135 bin metrekarelik bina inşa edecek!

Gazprom’a ait St Petersburg yakınlarındaki Ust-Luga projesini sürdüren RusHimAlyans ile Limak Construction arasında yapılan sözleşme çerçevesinde projedeki yardımcı tesisleri Limak inşa edecek. Projede gaz işletme kompleksinin çevresinde 135 bin metrekare büyüklüğünde bina yapılacak.



Limak, Rusya’da Gazprom’a ait Ust-Luga projesinde yardımcı tesislerin yapım işini üstlendi. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Rus enerji şirketi Gazprom’a ait St Petersburg yakınlarında bulunan Ust-Luga Projesi’ni sürdüren RusHimAlyans ile Limak Construction arasında Gaz İşleme Tesisi çerçevesindeki Yardımcı Tesisler ana müteahhitlik sözleşmesine 13 Aralık 2021'de imza atıldı.

Limak Construction şirketi 2019'de Limak İnşaat’ın yüzde 100 iştiraki olarak Rusya’daki önemli altyapı, endüstri ve diğer büyük inşaat projelerinin inşa edilmesi amacıyla kuruldu. 

Limak, St Petersburg da 135 bin metrekarelik bina inşa edecek!

İki yıl gibi kısa bir sürede yaklaşık 2 milyar dolarlık projeyi hayata geçiren Limak Constructions, Rusya inşaat piyasasında önemli bir yere sahip. Atılan imza kapsamında Gaz İşleme Kompleksi (GPK) projesinin yanındaki üretim dışı tesislerin ve binaların inşaatı Limak tarafından inşa edilecek.

Proje, St. Petersburg yakınında, Baltık Denizi kıyısında yer alan Ust-Luga kasabasında ‘mega proje’ olarak hayata geçirilen endüstri şehrinde bulunuyor. 

Projede gaz işletme kompleksinin etrafında, 135 bin metrekare büyüklüğünde bina inşa edilecek. Bu tesislerde hizmet binaları ve laboratuvarlar da yer alıyor. Bölgede ayrıca inşaat çalışmaları için 2 bin 500 kişi kapasiteli tesis inşa edilecek. Kontrata göre inşaata 2022'nin baharında başlanması planlanıyor.

Limak Gaziantep'te Çimentepe projesiyle 5 bin 500 konut inşa edecek!


Geri Dön