13 / 05 / 2024

Limonlu Bahçe Konakları projesinin inşa edileceği arazinin imar planları durduruldu!

Limonlu Bahçe Konakları projesinin inşa edileceği arazinin imar planları durduruldu!

İstanbul Anadolu Yakası Ümraniye’de eski Netaş arazi şeklinde bilinen yaklaşık 190 bin metrekarelik alanı konut ve ticaret imarına açan imar planlarının yürütmesi durduruldu. İşte detaylar...



82 BİN METREKARELİK İNŞAAT ALANI 193 BİNE ÇIKARILDI

Dava dosyasına giren Bilirkişi Raporu'nda da dikkat çeken tespitler yer aldı. Söz konusu raporda değişiklik öncesinde 82 bin 766 metrekare olan inşaat alanının gerçekkeştirilen değişiklik ile 193 bin 624 metrekareye çıkarıldığı belirtilerek, taşınmazlara getirilen yeni işlevlerin yapı ve nüfus yoğunluğunu artıracağı belirtildi. 

Planın Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’ne aykırı olduğu ifade edilerek plan ana kararlarının, sürekliliğinin, bütünlüğünün, sosyal ve teknik altyapı dengesinin bozulacağı bildirildi. Söz konusu bölgenin yapı ve nüfus yoğunluğunun fazla olması sebebiyle mevcut donatı alanlarının bile yaşayan nüfus için yetersiz olduğunun altı çizildi.

Plan değişikliği sınırları içerisinde eşdeğer yeşil alan ayrıldığı fakat değişiklik sonucu bölgede ilave nüfus artışının yaşanacağı ve bu nüfus için “yeşil alan” dışında eğitim, sağlık gibi sosyal donatı alanlarına da ihtiyaç duyulacağı bildirildi.

Limonlu Bahçe Konakları projesinin inşa edileceği arazinin imar planları durduruldu!

PLANLAR NE GETİRİYORDU?

Aktarılan detaylara göre, 9 kata kadar yüksekliğe izin verilen arazide, 1.65 emsal ile  toplam 193 bin 624 metrekare inşaat yapılacaktı. Plan değişikliği ile parsellerin yaklaşık 107 bin metrekaresine konut ve ticari birimler yapılacaktı. 58 bin 723 metrekaresi millet bahçesi, 3 bin 777 metrekaresi park, 19 bin metrekaresi de yol şeklinde ayrılmıştı.

DOĞA MADENCİLİK VE TÜRKSAT'IN ARAZİLERİ

Eski Netaş arazisi şeklinde bilinen 94 bin 493 metrekarelik parselin mülkiyeti Türkiye Halk Bankası'na, tasarruf yetkileri ise Doğa Madencilik A.Ş'ye ait. PTT Genel Müdürlüğü tesislerinin yer aldığı 55 bin 428 metrekarelik ve 29 bin 334 metrekarelik iki ayrı parsel de TÜRKSAT A.Ş'nin mülkiyetinde.

Ümraniye Belediyesi ile TÜRKSAT arasında yapılan protokoller dahilinde TÜRKSAT'a ait parseller üzerinde şirketin kabul edeceği şartlarda belediye plan değişikliği yapacaktı. Parselin komşusu olan arazinin tasarruf hakkını elinde bulunduran Doğa Madencilik A.Ş kendi arsalarının da plan çalışmasına dahil edilmesini istedi. Yine aktarılan detaylara göre, belediye de mahkemelik olan plan değişikliği teklifini hazırladı.

Limonlu Bahçe Konakları'nda 2+1'ler sahiplerini bekliyor!

Limonlu Bahçe Konakları 15 soruda tüm detaylarıyla!

Akyapı'dan 3 yeni proje geliyor!


Geri Dön