01 / 05 / 2024

Lityum devi şirketten 4,3 milyar dolarlık satın alma teklifi!

Lityum devi şirketten 4,3 milyar dolarlık satın alma teklifi!

Dünyanın en büyük pil metali üreticisi Albemarle, Avustralyalı lityum şirketi Liontown'u satın almak için teklifini yüzde 20 oranında yükselterek 4,3 milyar ABD dolarına çıkardı. Teklif sonrası Liontown'un anlaşmayı kabul etmeyi değerlendirdiği belirtildi.



Avustralyalı lityum maden şirketi Liontown Resources Ltd., dünyanın en büyük pil metali üreticisi Albemarle Corp.'tan 4,3 milyar ABD doları yeni bir satın alma teklifi geldiğini ve bunu ciddi şekilde değerlendirdiklerini açıkladı.

Bloomberght.com’daki habere göre Liontown’dan pazartesi günü yapılan açıklamada, Albemarle’a yaptığı nakit teklifini son kez yüzde 20 oranında artırması sonrası inceleme aşamasına izin verildiği belirtildi. Avustralyalı madencilik şirketinin hisseleri Sidney’de yüzde 8,8 oranında artış kaydederek Mart ayından bu yana en fazla yükselişi yaşadı.

Yapılacak olası bir anlaşma sonucunda, yeni kurulan veya daha önce az bilinen şirketlerin hisse fiyatlarının metale yönelik artan talebin etkisiyle 10 kattan fazla arttığı Avustralya lityum sektöründeki çarpıcı yükselişin devam etmesi bekleniyor.

Perth merkezli Liontown, dünyanın en büyük lityum ihracatçısı olan Avustralya’daki en umut verici erken aşama lityum projelerinden birini elinde bulunduruyor. Şirket, Tesla ve Ford Motor gibi devlerle tedarik anlaşmaları da yapmış durumda.

ABD merkezli Albemarle, Avustralya’daki lityum madenlerinde önemli miktarda hisselere sahip ve ülkede ayrıca bir işleme tesisi de var. Albemarle, Liontown’un tüm öz sermayesini hisse başına 3 Avustralya dolarından satın alma teklifinde bulundu. Şirket, Mart ayında hisse başına 2,50 Avustralya doları teklifi yapmıştı.

Lityum devi şirketten 4,3 milyar dolarlık satın alma teklifi!

LİTYUM FİYATLARI DÜŞMÜŞTÜ

Elektrikli araç pillerinin önemli bir maddesi olan lityum fiyatları geçen yılın sonlarında zirve seviyesini görmesine rağmen daha sonra yarı yarıya oranda düşmüştü. Bu durum bazı madencilerin hisse değerlerinde düşüşe neden olurken, daha temiz enerjiye geçişin önemli bir parçası olan anlaşma faaliyetlerinin ise artmasını tetiklemişti.

Wilsons Advisory analistleri Sam Catalano ve James Karakatsanis tarafından anlaşmayla ilgili yapılan değerlendirmede ise, "Bir anlaşma yapılma ihtimali önemli ölçüde yükseldi. Bu teklif, lityum sektörünü destekleyen temellerin sağlam kaldığını ve son hisse fiyatlarındaki zayıflığın bir dizi satın alma fırsatı sunduğuna dair önemli bir gösterge olarak değerlendirilmeli” ifadeleri kullanıldı.


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön