13 / 05 / 2024

Lojman kiralarına yüzde 85 zam şoku! Memurlardan lojman kirasına sınır talebi!

Lojman kiralarına yüzde 85 zam şoku! Memurlardan lojman kirasına sınır talebi!

Olağanüstü şekilde yükselen konut kiralarının frenleyebilmek amacıyla, kiralar için getirilien yüzde 25’lik zam sınırlamasını lojmanda oturan memurlar da istedi. İşte memurların o talebi...



Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; Enerji Bir-Sen Genel Merkezi tarafından, kamuda kullanılan 200 bini aşkın lojmanın kira artışına ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Mili Emlak Genel Müdürlüğü'ne yollanan talep yazısında, lojmanların da kira artış sınırlamasından faydalanılması istendi. 

Yazıda, 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) üzerinden yükseliş yapılması planlanan  lojman kiralarının mağduriyete neden olacağına dikkat çekilerek, ojmanların da ev kirası artışının en fazla yüzde 25 ya da daha altında bir oranla sınırlandırılması düzenlemesi kapsamına alınması talep edildi. 

Lojman kiralarına yüzde 85 zam şoku! Memurlardan lojman kirasına sınır talebi!

Enerji Bir-Sen Başkanı Hacı Bayram Tonbul, TÜFE'nin baz alınması halinde lojman kiralarının yüzde 85'i geçen bir oranda yükselebileceğinin altını çizdi ve konut sorununa karşı üretilen çözümlere kamu görevlilerinin de dahil edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

11 Haziran tarihinde yayımlanan düzenlemeyle konutlarda kira artışının yüzde 25'le sınırlandırıldığına, böylece kiracıların ev sahiplerine karşı güvence altına alındığına dikkat çeken Tonbul, konuyla ilgili olarak "Bu olumlu düzenlemeyi doğru buluyor ve destekliyoruz. Vatandaşlarımıza sağlanan aynı güvenceyi lojmanlarda ikamet eden memurlarımız için de talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Lojman kiralarına yüzde 85 zam şoku! Memurlardan lojman kirasına sınır talebi!

Tonbul, özellikle evine tek maaş giren memurlar için lojmanların ekonomik açıdan kritik derecede önemli olduğunu vurguladı ve günümüz ekonomik şartlarında, kamu görevlilerinin ödemekte oldukları lojman kiralarının TÜFE oranında artırılmasının alım gücü kaybının üstüne kira yükünü de ekleyeceğini aktardı. 

İstanbul’da kasım enflasyonu yüzde 105.6 oldu!

Gram altın zirveye koşarken ikili senaryo! 2023 yılı altın tahmini şok etti! Altında bugün dananın kuyruğu kopacak

Motorine 1 lira 16 kuruş zam geliyor! Bu gece fiyatı yükselecek! Opet, PO, Shell, BP 2 Aralık 2022 fiyat listesi...


Geri Dön