15 / 05 / 2024

Lüks ofis kirası çıkışa geçti!

Lüks ofis kirası çıkışa geçti!

Yılın ikinci 3 ayında İstanbul'da ofis kiraları üst segmentte ortalama 28.8 dolar metrekare değeriyle 4.5 yılın zirvesine çıktı. Üst segmentte inşaat halindeki ofislerin piyasaya çıkması artışta etkili oldu...




REIDIN Ofis Kira Endeksi'nden derlenen verilere göre, 2013 ikinci çeyrekte İstanbul geneli ofis kira değerlerinde üst segmentte yüzde 5.75 alt segmentte ise yüzde 3.59 artış oldu. 2009 birinci çeyrekten bugüne olan değişimlerine bakıldığında alt fiyat segmenti ofis projelerindeki kira değerleri üst fiyat segmentindeki ofis projelerine göre yaklaşık 2 kat daha fazla artı yönde değişim gösterdi.

Bu yılın ikinci 3 ayında İstanbul'da ofis kiraları üst segmentte ortalama 28.8 dolar metrekare değeriyle 4.5 yılın zirvesine çıktı. Özellikle üst segmentte inşaat halindeki ofislerin piyasaya çıkması artışta etkili oldu

4.5 yılda üst fiyat segmenti yüzde 7.16 artış gösterirken, alt fiyat segmentinde bu artış yüzde 14.53 olarak gerçekleşti.

ALT SEGMENT 17$

Son ay artışları ile kira değerlerinde son 4.5 yılın en üst seviyesinde fiyat ortaya çıktı. 2013 ikinci çeyrek verilerine göre İstanbul'da ofis kira değerleri üst fiyat segmentinde 28.85 dolar seviyesinde iken, alt fiyat segmentinde kira 1 değeri 17.36 dolar oldu. REIDIN veri uzmanı Orhan Vatandaş, kiraların inşaat aşamasında olan nitelikli projelerin ofis stokuna katılmasının etkisiyle arttığını, özellikle üst segmentte yüksek kira talep eden ofis projelerinde kiralanabilir boş alanların arzının bu artışta etkili olduğunu kaydetti.

EN YÜKSEK KİRA  ESENTEPE'DE

2013 ikinci çeyrek verilerine göre en yüksek kira değeri her iki segmentte de 41.02 dolar ve 28.63 dolar ile Esentepe iken kira değerinde Beşiktaş, Şişli ve Levent bölgeleri takip ediyor.

Habertürk

Geri Dön