09 / 05 / 2024

Lütfi Elvan Anamur'daki projeleri anlattı!

Lütfi Elvan Anamur'daki projeleri anlattı!

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili adayı Lütfi Elvan seçim çalışmalarını sürdürüyor. Elvan Mersin'e ve ilçelerine AK Parti hükümetinin yapacak olduğu hizmetleri anlattı.



Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili adayı Lütfi Elvan seçim çalışmalarını sürdürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında Anamur, Bozyazı ve Aydıncık ilçelerini ziyaret eden Elvan, STK'lar, muhtarlar ve partililerle bir araya gelerek Mersin'e ve ilçelerine AK Parti hükümetinin yapacak olduğu hizmetleri anlattı. 


"TÜRKSAT 6A'YI İNŞA EDİYORUZ" 

Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi'nin geçen hafta açılışının yapıldığını anımsatan Elvan, "Bu büyük projenin yanı sıra, birkaç gün önce TÜRKSAT 4B uydumuzu uzaya gönderdik. Şu anda da kendi uydumuz TÜRKSAT 6A'yı inşa ediyoruz. Bizim 4B uydumuz sadece Türkiye'ye hizmet etmeyecek. Dünyanın dört bir yanına, Afrika'ya, Orta Doğu'ya, Avrupa'ya ve Asya'ya hizmet verecek kapasitede" dedi. 


3'üncü havalimanının finansman anlaşmasının da imzalandığını kaydeden Elvan, "150 milyon yolcu kapasitesine sahip bu havalimanı, sadece Türkiye'mizin değil, dünyanın en büyük havalimanı olacak. 2018 yılının ilk çeyreğinde hizmete girecek olan bu havalimanı, sadece Türkiye'ye değil, tüm dünyaya hizmet edecek. Havacılıkta dünyanın en önemli transit merkezlerinden birisi olacak" ifadelerini kullandı. 


"AK PARTİ'NİN İKTİDARA GELMESİ LAZIM" 

1 Kasım seçimlerinde Türkiye'nin istikametinin ortaya çıkacağını dile getiren Elvan, Türkiye'nin önünün açılması için AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesinin önemli olduğunu söyledi. 7 Haziran sonrası koalisyon kurulması için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Elvan, "Ancak bir hayırcı var. Onu siz çok iyi biliyorsunuz. Biz, teşkilatlarımıza ve vatandaşlarımıza AK Parti'nin kiminle koalisyon yapmasını istersiniz' diye sorduk. Ağırlıklı olarak 'MHP ile koalisyon yapabiliriz' denildi ama Sayın Bahçeli, ne teşkilatlarının dediğine ne de MHP'ye destek verenlere baktı. 'Hayır, hayır, hayır" dedi. Bizimle koalisyon yapmak istemedi. CHP'yi siz zaten biliyorsunuz. Onu anlatmama bile gerek yok. Koalisyon kurma imkanımız olmadı" ifadelerini kullandı.


"ANAMUR-KONYA 3 SAAT OLACAK" 

AK Parti iktidarlarında yapılan hizmetlere de değinen Elvan, yapılan hizmetlerden bazılarını şöyle belirtti: "Yapımı devam eden ve kısa sürede bitecek olan 150 yataklı Anamur şehir hastanesi, şu anda açılma aşamasında olan Anamur Gümrük Müdürlüğü, Yapımına 2016 yılında başlanacak olan Anamur yeni limanı, İhalesi 23 kasım 2015 saat 15.00 da yapılacak olan Anamur ve Bozyazı'yı da kapsayacak olan kapalı devre sulama sistemi, yeni güzergahla Anamur Ermenek arasının 1 saat 10 dakikaya indirilecek, Ermenek-Karaman, Karaman-Konya arasının 2 saate düşürülerek Anamur'dan Konya'ya 3 saatte varılabilecek, Ören  TOKİ  Konutları ile sanayi kavşağı arasının sıcak asfalt ve kaldırım işi hızla devam ediyor, en kısa zamanda bitecek" 


Mersin Hakimiyet


Geri Dön