03 / 05 / 2024

Lütfi Elvan Karaman'daki Taş Bina'da incemelerde bulundu!

Lütfi Elvan Karaman'daki Taş Bina'da incemelerde bulundu!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 43. Postacı Yürüyüş Yarışması finalini başlattı. Ardından Elvan, meydana yaklaşık 200 metre uzaklıktaki Karaman Belediyesince restore edilen Taş Bina'da incemelerde bulundu.




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Dünyadaki gelişmeleri çok iyi takip eden, bu gelişmeler doğrultusunda ülkemizin nasıl ve ne şekilde daha da güçleneceği arayışı içerisinde olan bir hükümetiz, bir partiyiz. Bu nedenle bizler başarılıyız" dedi.


Elvan, PTT Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 43. Postacı Yürüyüş Yarışması'nın finali nedeniyle Aktekke Kent Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, PTT'nin yıllarca Türkiye'nin en ücra köşelerine kadar hizmet sunan bir kurum olduğunu belirtti.


Türkiye'de ve dünyada yaşanan hızlı değişim ve dönüşüm neticesinde özellikle teknolojide yaşanan gelişmelere birçok kurumun ayak uydurduğunu ifade eden Elvan, şunlardı söyledi:


"Eğer siz nerede olursanız olun bu dünyada yaşanan değişim ve dönüşüme ayak uydurabiliyorsanız o zaman başarılısınız demektir. Ama ayak uyduramıyorsanız, o gelişmeleri takip edip kendinizi o değişim ve dönüşüme göre yapılandıramıyorsanız başarılı olmanız mümkün değil. AK Parti hükümetlerinin sırrı da burada. Dünyadaki gelişmeleri çok iyi takip eden, bu gelişmeler doğrultusunda ülkemizin nasıl ve ne şekilde daha da güçleneceği arayışı içerisinde olan bir hükümetiz, bir partiyiz. Bu nedenle bizler başarılıyız. Bizim halkla bütünleşmemiz, devletle halkı kenetlendirmemiz ve ekonomik, sağlık, tarım, turizm alanında halkın da derdiyle dertlenmemiz, onların sorunlarını kendi sorunumuz olarak görmemiz ve o sorunların çözümüne yönelik de bir takım adımlar atmamız da bizim başarımızın sırlarından biridir."


Elvan, 43. Balkan Ülkeleri Yürüyüş Yarışması finalinin ekim ayı içerisinde Karaman'da yapılacağını söyledi.


- "PTT Genel Müdürlüğü değişime çok iyi ayak uydurdu"


PTT Genel Müdürlüğünün bu değişim ve dönüşüm sürecine çok iyi ayak uydurduğunu dile getiren Elvan, "2002 yılı öncesi zarar eden bir PTT, her yıl devletin bütçesinden kaynak aktarılan bir kurum. Kendisini büyütemeyen, gelişteremeyen bir kurum. İşte böyle bir kurumu biz bankalarla rekabet edebilen, diğer firmalarla, özellikle dağıtım firmalarıyla, lojistik firmalarıyla rekabet edebilen bir yapıya kavuşturduk. Bugün PTT Genel Müdürlüğümüz yılda 200 milyon civarında kar elde ediyor" diye konuştu.


Önümüzdeki dönemde PTT Genel Müdürlüğünü daha iyi bir konuma getireceklerini vurgulayan Elvan, "Biz PTT Genel Müdürlüğümüzle gurur duyuyoruz. PTT Genel Müdürlüğümüz banka faaliyetlerinde bulunuyor. Bir anlamda sizin banka ihtiyacınız olan ancak banka bulunmayan yerlerde her türlü ihtiyacınıza cevap verebiliyor. Yine dağıtım ve kargo işleriyle yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor" ifadelerinde bulundu.


Konuşmanın ardından Elvan, 1. İstasyon Caddesi'nde düzenlenen 43. Postacı Yürüyüş Yarışması finalini başlattı. Ardından Elvan, meydana yaklaşık 200 metre uzaklıktaki Karaman Belediyesince restore edilen Taş Bina'da incemelerde bulundu. 



AA


Geri Dön