18 / 05 / 2024

Maaş zammından sonra emekliler o tutarların da artmasını talep ediyor

Maaş zammından sonra emekliler o tutarların da artmasını talep ediyor

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL’ye yükselmesinden sonra milyonlarca emekli dikkatini banka promosyonunda yapılacak artışa verdi. Aylıklardaki artışa paralel olarak ilerleyen günlerde promosyon tutarlarının da artacağı tahmin ediliyor.



İLERLEYEN GÜNLERDE ARTIŞ BEKLENİYOR

Hali hazırda emeklilere 3 seneliğine 4 bin 500 ila 10 bin lira arasında değişen miktarlarda promosyon ödemesi gerçekleştiren bankalar, emeklileri kendi müşterileri yapabilmek amacı ile çeşitli avantajlar da ortaya koyuyor.

En düşük aylık tutarının 7 bin 500 TL’ye yükselmesinin ardından milyonlarca emekli gözünü banka promosyonunda yapılacak artışa yöneltti.

Emeklilikte yaşa takılanlar yasası ile birlikte emekli olanlara kredi imkanları sunan bankaların, emekli maaşlarındaki artışa paralel olarak ilerleyen günlerde promosyon tutarlarını arttıracağı tahmin ediliyor.

 Maaş zammından sonra emekliler o tutarların da artmasını talep ediyor

‘BANKALAR KESENİN AĞZINI AÇMALI’

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilerin banka promosyonu hakkından faydalanmaları konusunda on sene mücadele yürüttüklerini ifade ederek, bunun sonucu olarak emeklilere 2015 yılından bugüne kadar banka promosyonu verildiğinin altını çizdi.

En düşük emekli aylığının 7 bin 500 TL’ye yükseltilmesi ile birlikte banka promosyon tutarlarının da artırılması gerektiğini vurgulayan Başkan Ergün, “Yeni rakamla en düşük emekli aylığı Aralık 2022’ye göre yaklaşık yüzde 114 oranında yükseltilmiş olacak. Bankalar kesenin ağzını açmalı, promosyon da bu oranda artırılmalı ve kamu bankaları da bu rekabette geride kalmamalı” şeklinde konuştu.

A101’de çılgın indirim günleri başladı! Çay makinesi 579 TL’ye, el blender seti 439 TL’ye çakıldı!

Evlilik hazırlığı yapanlara müjde! BİM’de elektrikli süpürge 1899 TL’ye, çift kişilik battaniye 99 TL’ye düştü!

Rekor sayıda mülakatsız personel alınacak! Lise mezunu olmanız yeterli! Büro personeli, eczacı, laborant, tekniker...


Geri Dön