29 / 04 / 2024

Maaşlara 500 lira ek ödeme geliyor! Hesaplara 5 bin 504 lira yatacak

Maaşlara 500 lira ek ödeme geliyor! Hesaplara 5 bin 504 lira yatacak

Ramazan Bayramı tatili 9 gün açıklanması beklenirken hükümet tatili uzatmadı. Bayramda işyerleriyle anlaşmalı olarak tatilini 9 güne tamamlayanlar dışında kalan çalışanların bayramda yapacakları mesaiye işveren ek ödeme yapacak. Maaşlar bu ay 500 lira fazla yatacak.



Ramazan bayramı tatili bu sene 9 gün olabilecekken hükümet milyonlarca çalışan ve memura 'Perşembe ve Cuma günü mesai var' dedi. Bayramın birinci günü 2 Mayıs Pazartesi olacak. Salı ve Çarşamba günü de bayram. Bayramda işyerinden izin alıp tatilini 9 güne çıkaranlar dışında kalan çalışanlar, bayram günlerinde mesai yapacak. Bu mesai de işveren tarafından ekstra ücretlendirilecek. Asgari ücretle çalışan bir işçinin günlük kazancı brüt maaşı 5 bin 004 liradan hesaplandığında 166 lira 80 kuruş olarak maaşa yansıyor. 

Hürriyet Gazetesi yazarı Noyan Doğan, "Çalışanlara Bayram Rehberi" isimli yazısında bayramda çalışacak işçilerin Mayıs ayı maaşlarının 500 lira fazladan yatacağını açıkladı. 

Peki bu nasıl olacak? İşte detaylar...

Maaşlara 500 lira ek ödeme geliyor! Hesaplara 5 bin 504 lira yatacak

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön