08 / 05 / 2024

Madeni para sorununa yeni çözüm! Ödemelerde yeni dönem başlıyor!

Madeni para sorununa yeni çözüm! Ödemelerde yeni dönem başlıyor!

​​​​​​​Darphane’nin madeni para üretimi bu yıl başından bugüne kadar azalmaya devam ederken piyasada madeni para sıkıntısını da gündeme getirdi. Yalnızca bozuk para değil 5 TL, 10 TL ve 20 TL’lik banknot bulmanın da zorlaştığını söyleyen esnaflar, müşterilerinden kredi kartı ile ödeme talep etmeye b



BOZUK PARA SORUNUNA KREDİ KARTI ÇÖZÜMÜ

Yalnızca esnafın değil alışverişte nakit parayla ödeme yapan insanların da alışverişte bozuk para bulmakta sıkıntı yaşadığı öğrenildi. Esnafın da bozuk para bulmakta zorlandığında müşteriden varsa kredi kartı talep ettiği öğrenildi.

“Kredi kartı ile ödeme almamız bizim işimizi daha kolay hale getiriyor” şeklinde konuşan esnaf, “Zira bozuk para aramak zorunda kalmıyoruz” dedi.

Madeni para sorununa yeni çözüm! Ödemelerde yeni dönem başlıyor!

MADENİ PARADA AĞIRLIK DEĞİŞTİ

Diğer taraftan, Darphane önceki aylar 14 senenin ardından ilk defa madeni paralarda değişiklik kararı almıştı. Maliyeti artan 1 TL'lik bozuk paranın gramajı 8,1 gramdan, 6,6 grama, 50 kuruş ise 6.8 gramdan 5.5 grama indirildi. Bozuk paranın kalınlığı da yaklaşık yarım milim oynadı ve böylece, üretimde yüzde 30 tasarruf sağlandı.

Seçim sonrası bu ödemelere peş peşe gelecek zam oranları belli oluyor!

EYT’lilere müjde verildi! İki ödeme birden yapılacak!

Ekmeğe zam iddiası! Seçim sonrası ekmeğe zam mı geliyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön