11 / 10 / 2024

Madımak bu ay yeni şekliyle hizmete girecek!

Madımak bu ay yeni şekliyle hizmete girecek!

Devlet Bakanı Faruk çelik, Aleviler 'in talepleriyle ilgili ilk ciddi çalışmayı AK Parti Hükümeti 'nin yaptığını söyledi. çelik, “Ne dediysek yaptık. Tek Madımak kaldı. O da bu ay yeni şekliyle hizmette olacak ” dedi...




Devlet Bakanı Faruk çelik başkanlık sistemi tartışmalarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında farklı bir söylem olmadığını belirtti. çelik, “şžu anda Türkiye seçime gidiyor. Türkiye 'nin gündeminde şu anda başkanlık sisteminin tartışıldığı bir atmosfer yok. Bu yönüyle sayın Cumhurbaşkanımız gayet net bir görüş ifade ediyorlar. Sayın Başbakanımıza sorulan bir soru var; sayın Başbakan da ‘Seçimden sonra Türkiye 'de bu konular tartışılmalı, gerekirse referanduma gidilmeli ' diyor. Akabinde sayın Cumhurbaşkanı da ‘Seçimden sonra bunlar görüşülebilir. Tartışılmasında ben bir mahsur görmüyorum ' diyor. Yani Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın birer cümlesini alarak sanki bir çelişki varmış gibi takdim etmek son derece yanlıştır ” dedi.

Alevilere ne dediysek yapıyoruz

 Alevi vatandaşların talepleriyle ilgili uzun süredir bir çalışma yürüttüklerine de değinen çelik, ‘ 'Kim ne derse desin Türkiye 'deki kronik sorunlardan biri olan Alevi vatandaşlarımızın talepleriyle ilgili biz hükümet olarak ilk kez çok ciddi çalışmaları neticelendirmiş ve sonuç noktasına getirmiş bulunuyoruz ' ' dedi. çelik, ‘ 'şžimdi tek kalan bir konu var; Madımak Oteli, nisan ayında yeni şekliyle hizmete veya işlevine başlayacaktır. Bu bizim toplantılarda, çalıştaylarda verdiğimiz bir söz idi, yerine getirdik. Din Kültürü Ahlak Bilgisi, AİHM çerçevesinde yeni bir müfredata dönüştürülmeliydi bunun gereğini yaptık. Bu kitaplar gelecek eğitim öğretim yılında hizmete hazır hale geldi. şžu anda Talim Terbiye Kurulu 'ndan geçti ve Alevi eğitimcilerin de okeylediği bir müfredat daha kuşatıcı bir müfredat halinde oldu ' ' diye konuştu Cemevlerinin statüsüyle ilgili olarak da sivil yapılanma konusunda bir taslağın yapılan görüşmelerde oluştuğunu belirten çelik, bunun işleyişi ve taleplerin nasıl karşılanacağıyla ilgili de taraflarla 12 Haziran 'da yapılacak seçimden sonra bir araya geleceklerini ve son noktayı koyacaklarını anlattı.

Alevilik siyaset üstü mesele

çelik, ‘ 'Bin 400 yıllık bir sorunun bazı   taleplerini çözmüşüz nihai olarak kalan bir konuyla ilgili de kafalarda netleşen   bir tablo olmasına rağmen bunun ilgili taraflarla oturup, konuşup, birlikte   neticelendirip, birlikte varsa o taslağın eksiklerini gidererek yürürlüğe koyalım diyoruz. şžu platformda tekrar çalıştaya katılanları toplasak, birçoğu partilerden aday olmuş. Oysa bu mesele siyaset üstü ” dedi.

Bahçeli 5 'inci kez yanılacak

Devlet Bakanı Faruk çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'ye memleketi Bursa 'dan cevap verdi. Milletin anketleri teyit ettiğini belirten Bakan Faruk çelik, Devlet Bahçeli 'nin önceki 3- 4 seçimdeki yanılgısını unuttuğunu belirterek, “5 'inci kez yanılmak herhalde bir lider için en büyük talihsizliktir. Lider olduğunu söyleyen bir siyasi parti genel başkanı bir kez yanılabilir. Ve o yanlıştan da döner. Ama 5 kez söylediğinin tersi halk tarafından gerçekleşiyor. ‘Halk bunlara oy vermeyecek ' diyor, vatandaş bize oy veriyor. Sandıkta 6 'ıncı kez yanılacak, çünkü yanılmak onlar için sıradan bir olay haline geldi. ” dedi. Bakan çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'nun Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi 'ni cazibe merkezi yapacakları yönündeki açıklamalarını da inandırıcı bulmadığını kaydetti.
Star


Geri Dön