27 / 04 / 2024

Mağdur ev sahipleri isyanda...

Mağdur ev sahipleri isyanda...

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Her iki taraf arasında yapılan yapılan kira sözleşmeleri, ev sahiplerini bazen mağdur durumda bırakabiliyor. İki taraf arasında yapılan sözleşmeler nasıl olmalı ki mağduriyet olmasın? İşte konu ile ilgili detaylar...



Sosyal medya platformu X'te  Uzm. Dr. Dağıstan AYAN @antihistamink paylaştı. https://twitter.com/antihistamink Vatandaşlar yorumladı. 

Kiracılar, 1 yıllık kira sözleşmesi yaptıktan sonra 10 sene boyunca haklı bir gerekçeniz olmadıkça kiracıyı asla çıkaramıyorsunuz. Bu süre tahliye davası ile birlikte 13-14 seneyi buluyor. Buna göre, Tahliye taahhütnamesi imzalatınca da pek bir şey değişmiyor. Kiracı bu sefer “bu imza benim değil” deyip süreci mahkemeye taşıyor.

Bu mahkeme sürecide yıllar sürüyor. Bu yasalarla evinizi kiraya verirken on kere düşünmeniz gerekebilir. Öte yandan, kiracılı ev hem değer kaybediyor, hem de satmak isteseniz asla satılmıyor. 

Siz olsaydınız bu şartlarda evinizi kiraya vermek ister miydiniz?

Mağdur ev sahipleri isyanda...

Av.Çetin Bişgin @Nigsib
Tahliye taahhütnamesini noterden alırsanız itiraz edemez. Ayrıca ev sahibinin de kiracının da iyisi kötüsü var.İkisi de iyiyse orta yolu bulurlar.İkisi de kötüyse birbirlerini hakederler.Biri iyi biri kötüyse iyiye yazık olur.

Mağdur ev sahipleri isyanda...

Ismail Durmaz @_sm__l
istanbuldan almanyaya taşınınca evimi bir gün bile kiraya vermedim, direk satışa koydum.. türkiye'de adalet mekanizması iyi işlemiyor, hele emlak, veraset gibi konularda yıllarca mahkemelerde sürünürsün.. türkiye'de emlaktan kira elde etmek çok mantıklı bir gelir kapısı değil..

Mağdur ev sahipleri isyanda...

Dogan @hecctorr35
Iyiki bi evin var  kardesim yaa gece gunduz kiraci ev kiraci ev

Mağdur ev sahipleri isyanda...

Uğur Özsoy @drugurozsoy
Sıkıntı ev sahiplerinde  2 yıldır yüzde 60 zam yapmama rağmen çık evimden diyor.amaç daha yüksek kiraya vermek.çık diyor mahkemeye de vermiyor.maksat can sıkmak

Mağdur ev sahipleri isyanda...

Kaldırım Mühendisi @Moohendis
Daha ne desin devlet BETONA kira için yatırmayın paranızı diyor! Ev ile geçinmeyin, milletin barınma ihtiyacı üzerinden prim, gelir elde etmeyin. Zaten evinizin bedeli yükseldi, KİRACI ile uğraşmayın diyor.

Ev sahiplerinden 1 yıllık peşin kiraya yüzde 20 indirim!

İyi kiracıların evden tahliye edilmesi mümkün mü? Ev sahibi ve kiracılar aman dikkat!

Ev sahibi 'kendim oturacağım' dedi kiracısını çıkardı: Aynı evi 3.600 TL yerine 14 bin TL'ye ilana koydu!


Geri Dön