08 / 05 / 2024

Mahal Sancaktepe'de yüzde 1 KDV! 2 ay erken teslim!

Mahal Sancaktepe'de yüzde 1 KDV! 2 ay erken teslim!

Emlak sektörü, yaz döneminde kampanya atağına kalktı. Pek çok firma, birbiri ardına yaz kampanyaları başlattı. Denge Yapı da İstanbul Sancaktepe'de yapımını sürdürdüğü Mahal Sancaktepe projesi için bir kampanya düzenledi.



"Teslime kadar taksit de yok peşinat da yok" adını taşıyan kampanya kapsamında, Mahal Sancaktepe'den istedikleri daireyi alanlar teslime kadar tek kuruş ödeme yapmıyor. Mahal Sancaktepe'de daire teslimleri 5 ay sonra başlıyor. Kampanyalarının büyük ilgi gördüğünü söyleyen Denge Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bayram, "Kampanya sayesinde projemizden ev sahibi olanlar dairelerini teslim aldıktan sonra peşinatlarını ve tıpkı kira verir gibi kredi taksitlerini ödeyebilecek" dedi. 


KDV YÜZDE 1 


Bayram'ın verdiği bilgiye göre; ev teslimlerinin Aralık ayında başlayacağı Mahal Sancaktepe'de tüm konutlar yüzde 1 KDV ile satılıyor. Mahal Sancaktepe'de 1+1 dairelerin fiyatı 153 bin 150 liradan, 2+1 dairelerin fiyatı 209 bin 550 liradan, 3+1 dairelerin fiyatı ise 325 bin 800 liradan başlıyor. 


306 DAiRE VAR


15 bin 640 metrekare arazi üzerinde yapılan Mahal Sancaktepe projesi her biri 9 katlı 6 bloktan ve 306 daireden oluşuyor. Projede arazinin yüzde 79'u açık alanlara ayrıldı. Mahal Sancaktepe'de çocuk oyun alanları, açık yetişkin ve çocuk yüzme havuzu, yürüme ve koşu yolları, süs havuzları, kamelyalar, basketbol, voleybol ve mini futbol ortak spor alanları, meyve bahçeleri, kapalı sosyal tesiste bay/bayan sauna bulunuyor.


2 AY ERKEN TESLiM


Beza İnşaat tarafından İstanbul Pendik Velibaba'da hayata geçirilen Doğa Konakları'nda yaşam bu yılın Ekim ayında başlıyor. Firma, şu anda yaklaşık yüzde 70'ini tamamladığı projenin Aralık sonunda planlanan teslimlerini 2 ay öne çekti. 


PEŞİN ALIMA İNDİRİM 


Tamamı 95 metrekare büyüklüğünde 2+1 tipte toplam 103 dairenin yer aldığı proje, Aydos Ormanları'nın hemen yanı başında, Pendik Sahili'ne de oldukça yakın bir mesafede bulunuyor. Doğa Konakları'nda daire fiyatları 165 bin ile 200 bin TL arasında değişirken, peşin alımlarda ise yüzde 10 oranında indirim uygulanıyor. Projenin etrafında; Sabiha Gökçen Havalimanı, Marmara Üniversitesi Hastanesi, İstanbul Park, Organize Sanayi Bölgeleri, Viaport AVM ile birçok üniversite yer alıyor. Toplam 4 bin 500 metrekare alan üzerinde kurulu Doğa Konakları'nda ısıtma sistemi, kablo tv, otopark, çocuk oyun alanı, depolar ve 24 saat güvenlik hizmeti standart olarak sunuluyor. Doğa Konakları projesinin içerisinde ayrıca, küçük bir de alışveriş merkezi bulunuyor. 


DÖNÜŞÜM HIZLANACAK


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, kentsel dönüşüm kaynaklı konut üretiminde önemli artışlar olacağını söyledi. Turan, "Kentsel alanlardaki yaklaşık 18 milyon konutun 5.3 milyonunun dönüşüme ihtiyacı var. Bunların 3 milyonu, 2023'e kadar 50 yaş ve üzerine çıkacak. Bu da kentsel dönüşümü hızlandıracaktır, bundan kaçış yok" dedi. Kentsel dönüşümün TOKİ'nin de önemli öncelikleri arasında olduğuna dikkati çeken Turan, dönüşüm projelerinin vatandaşların günlük ihtiyaçları, gelişen ekonomik durumları, sosyokültürel yapıları ile kültürel unsurlar dikkate alınarak yapıldığını ifade etti. 


KiRALAR ARTTI


İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, son 6 ay içinde İstanbul'un bazı semtlerinde kiralık ev fiyatlarının kentsel dönüşüm ve Suriyelilerin talepleri nedeniyle arttığını belirterek, "Yoğunluğun yaşandığı bu semtlerde daha önce bin liraya kiralayabileceğiniz evi şu an bin 500 liraya kiralayamazsınız" dedi. Anadolu yakasında Kartal, Kadıköy ve Maltepe'de kentsel dönüşüm hızla ilerlediği için kiralık evlere talebin oldukça arttığına vurgu yapan Aşa, şöyle konuştu: "Evi kentsel dönüşümde olan vatandaşlar geçici olarak taşınacak olsalar bile uzağa gitmek istemiyor. Bir de Eylül, Ekim gibi öğrenci sezonu başlayacak. Bu da kiraları artırıyor." 


Takvim


Geri Dön