28 / 04 / 2024

Makromtek Tuzla mağdurları savcılığa başvuruyor!

Makromtek Tuzla mağdurları savcılığa başvuruyor!

Beylikdüzü ve Esenyurt inşaat mağdurlarının 7 Mart 2015 tarihinde Taksim'de gerçekleştirdikleri eyleme destek veren Makrom mağdurları 18 Mayıs Pazartesi günü savcılığa toplu suç duyurusunda bulunacaklar...




Beylikdüzü ve Esenyurt inşaat mağdurlarının 7 Mart 2015 tarihinde Taksim'de gerçekleştirdikleri eyleme destek veren Makrom mağdurları 9 Mayıs 2015 tarihinde Tuzla Makromtek arsasında eylem yapmıştı.


Yaptıkları açıklamada "Hakkımızı alana kadar açlık grevine girmek dâhil her şeyi düşünüyoruz" diyen mağdurlar yetkilileri göreve çağırarak “Makrom Tuzla projesinden ev alanlar olarak, aramızda hayatını kaybeden, bu süreçte hastalanan ve kötü durumda olan, aile düzeni bozulan, evlenemeyen, akli dengesini kaybetme düzeyine gelen, kendini kaybedip suç işleme kararı alma eşiğinde olan çok sayıda arkadaşlarımız var. Cezalarını yargı versin, bizler de evlerimize kavuşalım. Biz başkasından başkasının hakkını istemiyoruz. Kendi hakkımızı geri istiyoruz.” diyen mağdurlar 18 Mayıs Pazartesi günü saat 13:00'te İstanbul Anadolu Adliyesi'nde toplanıp savcılığa toplu suç duyurusunda bulunacaklar. Evlerine kavuşmak isteyen mağdurlar sonuç alana kadar eylemlere devam edecek.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com



Geri Dön