28 / 04 / 2024

Malatya Battalgazi'deki 6 mahalleye kentsel dönüşüm müjdesi!

Malatya Battalgazi'deki 6 mahalleye kentsel dönüşüm müjdesi!

Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Belediye tarafından 6 mahallede kentsel dönüşüm projesi uygulanacağını açıkladı. İşte o mahalleler...



6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller arasında yer alan Malatya'da, Battalgazi Belediyesince 6 mahallede kentsel dönüşüm projesi hayata geçirilecek. 

Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, konu ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve Taştepe, Şehit Fevzi, Sarıcıoğlu, Beylerbaşı, Tandoğan, Göztepe ve sonrasında ihtiyaç duyulan pek çok mahallede kentsel dönüşüm yapılacağını dile getirdi. 

Malatya Battalgazi deki 6 mahalleye kentsel dönüşüm müjdesi!

Depremlerin ardından kentsel dönüşümü öncelikli konu olarak ele aldıklarına dikkat çeken Osman Güder, deprem öncesi Şehit Fevzi Mahallesi'nde başladıkları kentsel dönüşüme devam ettiklerinin altını çizdi. 

Malatya'nın Battalgazi ilçesini güvenli yapıların bulunduğu bir merkez haline getirmek istediklerine vurgu yapan Güder, söz konusu açıklamasında "Şehit Fevzi Mahallemizde hayata geçirdiğimiz dönüşüm gözler önünde. İlk görüşmelerimizde mahalle sakinleri temkinli yaklaştı ancak çok sık görüşmeler yaparak mahalle sakinlerimizin aklındaki soruları yanıtladık. Şimdi ise vatandaşlarımız bu projemizden çok memnun" ifadelerine yer verdi.

Malatya Battalgazi deki 6 mahalleye kentsel dönüşüm müjdesi! 

Güder, Battalgazi'yi sağlam temeller üzerine kurmak amacıyla projeleri yeni dönemde de sürdüreceklerini belirtti ve "Kentsel dönüşüm bizim öncelikli projemiz" şeklinde konuştu. 

Güder, yeni dönemde kentsel dönüşümle çehresini değiştirecekleri ilçeyi güvenli duruma getireceklerini de vurguladı ve vatandaşların destekleriyle ihtiyaç olan her mahallede kentsel dönüşümü hayata geçireceklerine dikkat çekti.  

6 Şubar Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) kalıcı konut inşa çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. 

Geçtiğimiz günlerde de Akçadağ ilçesinde de kırsalda yaşayan hak sahipleri için 2 bin 226 köy tipi afet evinin inşa edileceği belirtilmişti. Ayrıca, bölgede ihalesi yapılmış olan konutlardan 1.712 adedinin yapımı da sürdürülüyor. 

Çayırdüzü mevkisinde yapılan köy tipi evlerin şantiye şefi Hüseyin Gün, konuya ilişkin konuşmuş ve konutların bir kısmının bitme aşamasına geldiğine dikkat çekmişti. Sööz konusu evler, 135 metrekare büyüklüğünde ve 3 oda 1 salon olarak inşa ediliyor. 

İzmir’de o bölgelerde kiralarda düşüş başladı!

İzmir ve Antalya'da 36 adet arsa satılıyor! Belediyeler tarihi verdi!

Miras kaldı yalanıyla 23 milyon avroluk vurgun! Yabancıları ikna etmek için sahte proje tanıtımı bile yapmışlar...


Geri Dön