10 / 01 / 2025

Malatya Köklükaya'daki okul binası sorunu TBMM'de!

Malatya Köklükaya'daki okul binası sorunu TBMM'de!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'nın Pütürge ilçesine bağlı Köklükaya Mahallesi'ndeki okul sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı..



Malatya Köklükaya daki okul binası sorunu TBMM de!


CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'nın Pütürge ilçesine bağlı Köklükaya Mahallesi'ndeki okul sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Ağbaba sorularının Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Ağbaba önergesinde "Malatya Pütürge İlçesi Köklükaya Mahallesi’nde(Köyü) inşa edilen yeni ilkokul binası, okulun yerleşim merkezine 3 km uzakta yapılınca, köyde bulunan 19 öğrenci eğitim-öğretim hakkından mahrum kalmaya başlamıştır. Yeni yapılan okulun ulaşım güzergâhı uzak, coğrafi bakımdan zor ve tehlikeli bir noktaya yapıldığını belirten mahalle sakinleri, Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı yanlış yatırım nedeniyle kendilerinin ve öğrencilerinin cezalandırıldığını belirtmektedir. Köklükaya Mahallesi sakinleri, ilkokul çağındaki çocukların yaya ve sorunsuz biçimde okula ulaşmasının mümkün olmadığı gerekçesiyle, çocuklarını yeni yapılan okula göndermezken, yerleşim merkezindeki eski okulu kendi olanakları ile onardıkları ve eğitime hazır getirdikleri belirtilmektedir." dedi.


Ağbaba'nın soruları

1- 31.07.2009 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik” ile kamu kurum ve kuruluşlarına, kamusal hizmetlerin vatandaşa en yakın noktada sunulması yönünde talimat verilmiş olmasına rağmen, bu hükmün ihlali anlamına gelecek şekilde, Köklükaya İlkokulu binasının, yerleşim merkezi dışında ve çocukların erişmesinin bir hayli zor olduğu bir noktaya yapılmış olmasının sebebi nedir?


2- Köklükaya Mahallesi’nde 1973 yılında yapılan ve 2014 yılında mahalle sakinleri tarafından yenilenen okul dururken aynı mahalleye ikinci okul yapılmasının sebebi nedir?


3- Pütürge İlçesi Köklükaya Mahallesine okul yapılırken fizibilite çalışması yapılmış mıdır? Yapılmamış ise sebebi nedir? Mahalle sakinlerinin tüm itirazlarına rağmen neden yeni okul köye 3 km uzaktaki bir alana yapılmıştır?


4- Devlet tarafından 2 milyon lira harcanarak yapılan yeni okula devam eden dört öğrencinin eğitim gördüğü doğru mudur? Yeni okulda sadece 4 Öğrencinin eğitim görmesi Bakanlığınız tarafından nasıl değerlendirilmektedir?


5- Eski okulun olduğu yerde yaşayan 19 öğrencinin okullar açıldığı günden bugüne okula gidemediği belirtilmektedir. Köklükaya Mahallesi’nde yaşanan eğitim krizi ile ilgili bugüne kadar inceleme başlatılmış mıdır?


6- Köklükaya Mahallesinde 19 öğrencinin okullarına gidebilmesi için Bakanlığınız tarafından bir çalışma başlatılması düşünülmekte midir?





Geri Dön