07 / 05 / 2024

Malatyada tehlike arz eden 90 bina ekiplerce yıkıldı!

Malatyada tehlike arz eden 90 bina ekiplerce yıkıldı!

Malatya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, 2 yıl içinde kentte çökme tehlikesi olan 90 binayı yıktı. Eski, özellikle de ahşap ve yığma olduklarını belirlenen binalar şehir yaşamında sorun oluyordu



Malatya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, 2 yıl içinde kentte çökme tehlikesi olan 90 binayı yıktı. İmar ve Şehircilik Müdürü Ümit Erenler, yaptığı açıklamada, yaptıkları çalışma sonucunda, eski, özellikle de ahşap ve yığma olduklarını belirledikleri binaların ne kadar sıkıntılı bir durumda olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Yıkılmaya meyilli kerpiç, ahşap ya da yığma olan bu yapıların 120nin üzerinde olduğunu vurgulayan Erenler, İmar Kanununun kendilerine verdiği yetkiler çerçevesinde bunların 90ını yıktıklarını bildirdi. Kendisinin 2 yıl önce göreve başladığını belirten Erenler, "Malatyada bu durumda olan yüzlerce bina var. Bizden önce hiçbir çalışma yapılmadığı için azami ölçüde bu noktalarda çalışma yapıyoruz" diye konuştu.

Özellikle de tehlike bulunan binaların yıkımını yapmaya çalıştıklarını ifade eden Erenler, "Bir anlamda da burada oturanların hayatlarını kurtarıyoruz" dedi.

AA


Geri Dön