29 / 04 / 2024

Malatyalılara müjde! Yapımı tamamlanan deprem konutları teslimata hazırlanıyor!

Malatyalılara müjde! Yapımı tamamlanan deprem konutları teslimata hazırlanıyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin büyük yıkıma sebep olduğu Malatya'da inşaat çalışmaları tamamlanan afet konutlarının 15 güne kadar hak sahiplerine teslim edilebileceği bildirildi.



Elbistan ve Pazarcık   ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 11 kentte evleri yıkılan ya da ağır hasar alan depremzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması için başlatılan çalışmalar 7/24 esasına göre devam ediyor.

Malatya merkez ve ilçelerinde de etaplar halinde deprem konutları yükseliyor. Kaba inşaatlarında sona gelinen, dış cephe işlemleri, pencere, kapı  ve mutfak dolapları takılan afet konutları, çevre düzenlemesinden sonra hak sahiplerine teslim edilecek.

Gelinciktepe'deki konutları yerinde Vali Ersin Yazıcı, AA muhabirine, Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen iller arasında Malatya'nın da yer aldığını söyledi.

Afetzedelerin kalıcı konut ihtiyacını karşılamak amacıyla başlayan çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Yazıcı, yapımı tamamlanan evlerin hak sahiplerine en kısa sürede teslim edilmeye başlanacağını dile getirdi.

Malatyalılara müjde! Yapımı tamamlanan deprem konutları teslimata hazırlanıyor!

İLK TESLİMLERİ YAZIHAN'DA YAPACAĞIZ

Yazıcı, Malatya'ya ilk etapta  TOKİ  tarafından ihalesi yapılan 14 bin 338 çok katlı, 7 bin 400 de kırsal alanda tek katlı deprem konutu yapılacağını hatırlatarak, "Şu an Gelinciktepe'de bulunuyoruz. Burada gördüğünüz alandaki konutların 726'sı aralık ayında teslime hazır olmuş olacak hatta bunun 326'sı 15-20 gün içerisinde teslim edilecek pozisyona geldi ama aralık sonunda 726 konutun teslimi gerçekleşmiş olacak" dedi. Kentte ilk teslim edecek, 'şu an bitti' diyebilecek, geçici kabul aşamasında olan Yazıhan ilçesinde 157 konut olduğunu söyleyen Yazıcı, bunların 15 gün içerisinde her şeyi tamamlanmış, kabulleri yapılmış olacak diye ifade etti. 
ilk teslimleri Yazıhan'da yapabiliriz diye ifade eden Yazıcı, "Yani 15-20 gün sonra Yazıhan'da konut teslimi rahatlıkla yapılabilir." şeklinde konuştu.

Malatyalılara müjde! Yapımı tamamlanan deprem konutları teslimata hazırlanıyor!

İKİZCE'DE 10 BİN KONUT PLANLANDI

Merkez ilçelerin dışında depremlerin Doğanşehir ilçesinde büyük zarara sebep olduğunu hatırlatan Vali Yazıcı, şunları kaydetti:

Doğanşehir'de de 349 konutun kasım ayı sonu itibarıyla bitmiş olacağını söyleyen Yazıcı, "Aralık ayı başında da onların teslimi gerçekleşebilir" dedi.

"Toplamda 1700 konut yapılıyor, onların da şubat ayını bulmadan teslimi gerçekleşecek" diye ifade eden Yazıcı, "Merkezde şu an bulunduğumuz Gelinciktepe'de yoğun bir şekilde konut çalışmaları devam ediyor. Bir de Yeşilyurt ilçesi İkizce Mahallesi'nde çok sayıda konutumuzun inşaatı devam ediyor. O bölgeye 10 binin üzerinde konut planlanmış durumda. Şu an 2 bin 200'ü devam ediyor. Bu 2 bin 200 konutun en geç ocak ayı içerisinde teslimi söz konusu olacak." dedi. 

Gaziantep'teki Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 12 bine yakın başvuru geldi!

Evora İzmir'de asgari şirket payı toplam geliri 1.9 milyar TL'ye yükseldi! 

Tapu sahipleri dikkat! Cezalı duruma düşmemeniz için ay sonuna kadar ödemeniz gerekiyor!


Geri Dön