28 / 04 / 2024

Mall of İstanbul AVM'nin 2021 piyasa değeri ne kadar?

Mall of İstanbul AVM'nin 2021 piyasa değeri ne kadar?

Torunlar GYO projelerinden Mall of İstanbul'un 2021 değerleme raporu yayınlandı. Dev AVM'nin piyasa değeri dudak uçuklattı. Peki Mall of İstanbul AVM'nin piyasa değeri 2021'de ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...



AVM sektörü Türkiye'de perakendenin gelişme göstermesiyle berbaer büyüdü. Kovid-19 salgınına karşın tüketim alışkanlıkları ve hane gelirlerinde yaşanan değişimler AVM sektöründe de hareketlenmelere neden oldu. 

2021 2. Çeyrek dönem itibariyle, Türkiye genelinde toplam AVM sayısı 442, toplam kiralanabilir alan stoku ise 13 milyon 605 bin metrekare seviyesine yükseldi. İstanbul yüzde 37'lik pay ile mevcut arzın çoğunluğu elinde bulunduruyor. Aynı zamanda 29 AVM'de yaklaşık 958 bin metrekare inşaat halinde olan kiralanabilir alan mevcut. 2022 sonunda bitirilmesi planlanan arz ile beraber toplam AVM stokunun 14,5 milyon metrekareyi geçmeyi öngörüyor. 

Mall of İstanbul AVM nin 2021 piyasa değeri ne kadar?

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) portföyündeki İstanbul Başakşehir İkitelli Mahallesi'nde yer alan Mall İstanbul AVM, konut ve ofisten meydana geliyor. Türkiye’nin en büyük karma projeleri arasında bulunan Mall of İstanbul, aynı zamanda bir kentsel dönüşüm projesi olarak ön plana çıkıyor. Proje TEM Otoyolu üzerindeki Mahmutbey gişelerinin yanında konumlanıyor.


Geri Dön