05 / 05 / 2024

Manisa Spil'le Dünya'ya açılacak!

Manisa Spil'le Dünya'ya açılacak!

AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Selçuk Özdağ ve Muzaffer Yurttaş Manisalı basın mensuplarıyla Spil Dağı Milli Parkı projesi kapsamında devam eden çalışmaları yerinde incelediler.




Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğünün organizasyonu kapsamında AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Selçuk Özdağ ve Muzaffer Yurttaş Manisalı basın mensuplarıyla Spil Dağı Milli Parkı projesi kapsamında devam eden çalışmaları yerinde incelediler. Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ devam eden çalışmaların tamamlanması sonucunda Spil'in tabiat güzelliği ile Manisa'nın buluşacağını ve Manisa'nın bu konumuyla Dünya turizmine açılacağını kaydetti.

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ise Spil Milli Park projesiyle 500 yıllık hayalin gerçekleşeceğini belirterek, “Manisalılar olarak Spil dağı ile kucaklaşıyoruz ve birlikte yaşıyoruz. Spil Manisa’nın önemli bir zinneti. Bu zinneti iyi korumalı ve değerini çok iyi bilmeliyiz” dedi.


    Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğünün organizasyonu kapsamında AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Selçuk Özdağ ve Muzaffer Yurttaş Manisalı basın mensuplarıyla Spil Dağı Milli Parkı projesi kapsamında devam eden çalışmaları yerinde incelediler. İncelemeler öncesinde çalışmaları devam eden proje hakkında tanıtım sunumunda bulunan Doğa Koruma Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak,  "Ülkenin en modern altyapısı olan milli parkı projesini tamamladık" dedi. 1968'de 6 bin 694 hektarlık alanda oluşturulan Spil Dağı Milli Parkı’nın 46 yıl sonra imar planına ve altyapıya kavuştuğunu belirten Bayrak, 2 yıllık çalışmayı sağlanan ödenekler sayesinde bir yılda bitirdiklerini söyledi.


KONUK EVLERİ KASIM AYINDA TAMAMLANACAK


   Bungalov tipi evlerin yerine 1+1 ve 2+1 şeklinde yapılan 42 konuk evinin kasım ayı sonunda açılacağını kaydeden Bayrak, “2008 yılında başlanan imar planının yapımı 2011 yılında bitirildi ve kabul edildi. Biz de 3 yıldır bu projenin altyapısını takip ettik. Ülkenin en modern alt yapısı olan Milli parkı projesini tamamladık. Daha önceki süreçlerde alt yapı yetersizliği nedeniyle otel ihalesi gerçekleşememişti. Şu an yol dışında tüm altyapı ve üst yapı sorunlarını çözmüş bulunuyoruz. Dolayısıyla yap-işlet-devret modeli ile yapılacak 2 otel için yatırımcılar mazeret gösteremeyecek. Buraya devlet 30 milyon lira harcayarak altyapıları tamamladı. Şimdi 246 kişilik spor ve 132 kişilik sağlık oteli olmak üzere iki oteli projesi de yap-işlet-devret modeli ile ihalesi yapılacak. İhaleyi 2015 yılında hazırlayıp talepçilere sunacağız, oteller yanında kapalı spor salonu, açık futbol sahaları, tenis sahaları da projede yer alacak” şeklinde konuştu.


ZİYARETÇİLERİN YÜZDE 70’İ İZMİR’DEN


    Spil Milli Park Projesinin tamamlanmasıyla 500 yıllık hayalin gerçek olacağını belirten AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Teleferik projesinin de en kısa zamanda hayata geçirileceğini kaydetti. Yerel seçimlerin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen hala ulaşım sorununu çözememiş bir Büyükşehir Belediyesi gerçeği ile karşı karşıya kalındığın belirten Tanrıverdi, “Daha şimdiden ziyaretçi akınına uğrayan Spil Milli Parkına gelen kişi sayısı yılda 200 Bin. Bu ziyaretçilerin yaklaşık yüzde 70’ini  İzmir  ve yakın illerden geldiği bilgisine ulaştık. Bu maalesef Manisa’da yaşayan vatandaşlarımızın bu bölgeyi o derece ziyaret etmediğini gösteriyor. Bu nedenle öncelikle Manisalıları Spil’e sahip çıkmaya, ziyaret etmeye davet ediyorum. Manisa’da ki işadamları da Türk ve Dünya turizmine açılacak olan Spil’e yatırım yapmalılar” ifadesinde bulundu.


MÜZE VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KURULACAK


Spil Dağı’nda yetişen 78 endemik bitki için müze ve araştırma merkezinin kurulacağını belirten AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ ise devam eden çalışmaların tamamlanması sonucunda Spil’in tabiat güzelliği ile Manisa’nın buluşacağını ve Manisa’nın bu konumuyla Dünya turizmine açılacağını kaydetti.  Özdağ, Spil Dağı Milli Parkı’nı sağlık açısından bir merkez haline getirmeyi amaçladıklarını sağlık ve spor otelleri ile buranın bir cazibe merkezi olacağını ifade etti. Spil Milli Parkı Projesinin yaklaşık 60 Milyon TL’lık bir yatırım olduğunu kaydeden Özdağ, “Burayı daha çok İzmirliler ziyaret ediyorlar. Ama Manisalıların da burayı bir ziyaretçi akınına uğratmaları gerekiyor. 2-3 ay sonra buraları daha mükemmel olacak. Burada ki çalışmalarla ilgili olarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü üzerine ne düşüyorsa yerine getirmiş. Mevlevihaneden Spil Milli Parkına ulaşıncaya kadar yolun durumu çok kötü. Bu yolu da Büyükşehir Belediye Başkanının yapmasını davet ediyoruz. Teşebbüs ruhuna sahip işverenlerde devam eden çalışmalara destek çıkarak yatırım yaparlarsa buraları çok daha canlanacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadesinde bulundu.


MİLLİ PARK MANİSA’NIN YÜZAKI


AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş ise Spil Milli Parkının Manisa’nın yüz akı olacağını ve Manisa’yı yerli ve yabancı turizmle buluşturacağını belirtti. Çalışmaların tamamlanmasıyla Spil’e olan ilginin artacağını vurgulayan Yurttaş hedeflerinin yılda 200 Bin olan ziyaretçi sayısını 500 Binlere yükseltmek olduğunu ifade ederek bazı kesimlerin kendilerini ağaç kesiyorlar şeklinde göstererek bir doğa karşıtı olarak göstermek hedefinde olduğunu belirterek, “Böylesine Milyon liralara mal olan projede dahi ağaç kesmiyoruz. Tam tersi yeni ağaç fidanları dikiyoruz. Biz doğa karşıtı değil çevre ve tabiat dostuyuz” dedi. 



Salihli Sektör Gazetesi


Geri Dön