27 / 04 / 2024

Manisa'da deprem sonrası hasarlı binalarda çatlaklar arttı! 

Manisa'da deprem sonrası hasarlı binalarda çatlaklar arttı! 

Manisa Kırkağaç'ta dün akşam meydana gelen 5.2’lik depremde halk sokağa döküldü. 22 Ocak’ta yaşanan 5.4 büyüklüğündeki depremde hafif hasarlanan binalarda çatlaklar çoğaldı...



Manisa Kırkağaç'ta 22 Ocak’ta yaşanan 5.4 büyüklüğündeki depremden sonra artçılar sürekli devam ediyor. Binlerce artçı yüzünden çadırlara mahkum olan vatandaşlar dün saat 19.09’da meydana gelen Kırkağaç Karakurt Mahallesi merkezli 5.2’lik depremle sokağa döküldü. Deprem çevre illerde de korkuya sebep oldu.

Sözcü Gazetesi'nden İlker Kılıçaslan'ın haberine göre, Manisa Valiliği’nin yaptığı yazılı açıklamada, Karakurt Mahallesi’nde herhangi bir can ve mal kaybının olmadığı aktarılırken, daha önceki depremden hafif hasarlı olan evlerde çatlakların arttığı belirtildi. 

Karakurt Mahallesi Muhtarı İdris Kar, 22 Ocak tarihinde yaşanan 5.4 depremden sonra mahallelerinde 106 ağır hasarlı ve 66 hafif hasarlı bina olduğunu, mahallelerine 183 çadır ile 30 tane konteyner kurulduğunu ifade ederek, mahalle sakinlerinin yaklaşık 1 aydır çadırda kaldığını belirtti. Muhtar Kar, vatandaşın beklentileri hakkında şunları kaydetti: 

"Tam deprem bitti derken dün yine 5.2 ile sallandık. İnsanlar depreme alışıyor derken, dün korkular yine başladı ve ikiye katlandı. Hasarlı binalarda hasar arttı. Vatandaşımızın en büyük beklentisi ‘sonumuz ne olacak ve nereye gidiyor’ sorusuna bir yetkilinin tam cevap vermesi. ‘Tedirgin olmayın’ şeklinde açıklamalar bekliyoruz."

Naci Görür'den Manisa ve Van depremleri açıklaması! 

 


Geri Dön