29 / 04 / 2024

Manisa'da hastalar için rehabilitasyon kafe açıldı!

Manisa'da hastalar için rehabilitasyon kafe açıldı!

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde hastaların sosyalleşmesini sağlamak amacıyla "rehabilitasyon kafe" açıldı.



Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde hastaların sosyalleşmesini sağlamak amacıyla "Cafe Rehapiti" hizmete girdi.


Kafenin açılışı için düzenlenen törende konuşan Başhekim Dr. Ahmet Ayer, hastaların rehabilite süresini kısaltmak, sosyalleşme imkanlarını arttırmak, toplumda yer alabilmeleri ve günlük yaşama adapte olabilmeleri amacıyla değişik etkinlikler yaptıklarını söyledi.


Temel amaçlarından birinin hastalara toplumda "ben de varım" diyebilmelerine imkan sağlamak olduğunu anlatan Ayer, Sağlık Bakanlığının projeleri ile ayakta hizmetlerin arttırılacağını kaydetti.


Hizmetlerin niteliğini artırmak istediklerini ifade eden Ayer, "Hastalarımızın günlük bakım, tedavi, planlamalarını yapıyoruz, hastane yatış süreci içinde bunları adım adım gerçekleştiriyoruz" dedi.


- Cafe Rehapiti


Ayer, hastane içinde tiyatro, sergi, müzik, spor gibi bir takım etkinlikler düzenlediklerini, hekimlerin önerisi ile hastaların günün değişik saatlerinde yer almaları amacıyla Cafe Rehapiti projesini hayata geçirdiklerini anlattı.


Rehabilitasyonda seçilen hastaların, ekibiyle birlikte bu kafe organizasyonunda yer alabileceklerini ifade eden Ayer, şunları söyledi:


"İşlevselliği arttırabilmek, etkinliği arttırabilmek, hastaların kendileriyle yaptıkları mücadelede daha etkin, daha görünür olduklarını hem kendilerine hem etrafındakilere kanıtlayabilmelerine yardımcı olmak. Biz bunu yaparken, tedavi ekibimizin bir kez daha farkındalığını arttıralım istiyoruz. Ziyaretçilerin bunu bir kez daha görmelerini istiyoruz. Ailelerin de bizim anlattıklarımızın dışarıda olabileceğine inanmalarını istiyoruz." 


Konuşmaların ardından Kafe Rehapiti’nin açılışı yapıldı.


Törende, hastane personeli ve tedavi gören hastaların oluşturduğu ritm grubu, halk oyunları grubu ve müzik korosu sahne aldı.



Geri Dön