03 / 05 / 2024

Manisa'da kiraların düşmesi için imar planı şart!

Manisa'da kiraların düşmesi için imar planı şart!

Manisa Emlakçılar Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, yüksek olan kira fiyatlarını tek sebebe bağladı. Akyüz; "Manisa imara açılmadığı sürece ev ve kira fiyatları yüksek olmaya devam edecektir." dedi.



Manisa Emlakçılar Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, yüksek olan kira fiyatlarını tek sebebe bağladı.


İmar planı şart Manisa Emlakçılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, "İmara açılması gereken yerlerin imara açılması gerekiyor. Dolayısıyla kenar mahalleler diye tabir ettiğimiz yerlerde kentsel dönüşümüz hayata geçmesi gerekiyor. Bu yapılmadığı müddetçe, Manisa imara açılmadığı sürece ev ve kira fiyatları yüksek olmaya devam edecektir." dedi. 


Manisa'da oldukça yüksek seyreden kira fiyatları, ev tutacak olanları korkutuyor. Uzmanlar ise, kira fiyatlarının düşmeyeceğini öngörüyor. Kira fiyatlaseyreden rının yüksek olmasıyla ilgili kira konuşan Manisa Emlakçılar Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, 3 belediyenin el ele vererek imar planını hayata geçirmelerini istedi. 

Dernek olarak imar revizyon planının uygulamaya konmasını her zaman istediklerini ifade eden Akyüz, "Sadece plan yetmez. İmara / açılması gereken yerler de biran önce imara açılmalı. 

Kenar mahalleler diye tabir edilen mahallelerimizde kentsel dönüşümün mutlaka uygulanması lazım. Bu yapılmadığı müddetçe, Manisa imara açılmadığı sürece ev ve kira fiyatları yüksek olmaya devam edecektir. Bu aylar öğrencilerin gelme ve memurların tayin ayları kiralık ev bulma konusunda yine bir sıkışıklık yaşanacaktır. Kiralık ev bulma sorunu yaşanacak. 

Kiralık ev kısıtlı olunca da haliyle kiralık ev fiyatları da yüksek oluyor. 950 lira asgari ücret, normal bir evin kirası 600 ile 800 TL arasında değişiyor. Görüldüğü bir bu fiyatlar çok yüksek. 

Bunun üzerinde Manisa'da bir çalışma yapılması gerekir" dedi İmar planı konusunda belediyeleri de işbirliğine davet eden Akyüz, son olarak şunları söyledi: "Her iki ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'nin bir araya gelerek, mecliste bir imar revize uygulamasını geçirmeleri gerekiyor. Yanlışıyla doğrusuyla, yanlışsa doğrusunu bulmak kaydıyla, eğer doğruysa da meclisten geçmelidir. Manisa her gün geri gidiyor. Kimsenin Manisa'yı geri götürmeye, önüne set kurmaya hakkı yok. Zamanı geldiğinde halk bunun cezasını çok ağır verir. Siyasiler bunun bedelini çok ağır öderler. 

Burada her zaman şunu söylüyoruz. Belediye başkanları siyasi kimliklerini bir kenara bırakıp Manisa için çalışmalıdır. Halk ilçeleri ve büyükşehri ayrı partilerden seçmiştir. Böyle uygun görmüştür. Uzlaşmadan yana olmalıdırlar. Bunu bekliyoruz." 


Manisa Olay


Geri Dön