29 / 04 / 2024

Manisa'ya 5 yıldızlı Manisa Prime Oteli geliyor!

Manisa'ya 5 yıldızlı Manisa Prime Oteli geliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin, Saruhan Otel önünde bulunan arsaya yapmayı planladığı "Manisa Prime" adlı otel ve alışveriş merkezi projesi tanıtıldı. 130 milyon liralık yatırımla 210 odalı olacak.



Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin, Saruhan Otel önünde bulunan arsaya yapmayı planladığı "Manisa Prime" adlı otel ve alışveriş merkezi projesi tanıtıldı. 130 milyon liralık yatırımla 210 odalı olacak.


Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Aralık ayı meclis toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda Manisalılar'ı heyecanlandıracak "Manisa Prime" adlı otel projesi tanıtıldı. Saruhan Otel önünde bulunan atıl arsa üzerine yapmayı planladıkları projenin şehre yeni hava getireceğini ifade eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mevcut alana yapılması planlanan 210 odalı, 5 yıldızlı otel ve AVM projesi içerisinde Manisalılar için her şeyin düşünüldüğüne kaydederek, "5 yıldızlı ve 210 odalı otel 19 kat üzerinden planlandı. İçerisinde 550 kişilik restoran, 450 kişilik balo salonu, 500 kişilik toplantı salonu, bin 500 metrekare üzerine kurulu SPA güzelErgun lik merkezi ve kapalı yüzme havuzu bulunuyor. Proje içerisinde ofis kısmı 13 katlı olarak planlandı. A Plus açık ofis projesinde 600 metrekarelik bürolar tasarlandı. AVM noktasında ise 14 bin metrekare kiralanabilir alan bulunuyor. Bunun 8 bin 830 metrekaresi bodrum kat, 4 bin 125 metrekaresi ise zemin katta bulunuyor. Projenin orta kısmı ise tamamen açık olacak" dedi. 


2 YILDA TAMAM 


Hayata geçirmeyi planladıkları projeyi iki yıl içerisinde tamamlamak istediklerini belirten Ergün, "Buraya 130 milyon TL'lik bir yatırım yapılacak. Belki de projeyi yaparken Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin kasasından bir kuruş bile çıkmayacak. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor" dedi. 


Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı Manisa Prime projesinin yapımı ve işletilmesi için iki seçenek var. 


Büyükşehir Belediyesi ya kredi desteği ile projeyi hayata geçirecek ya da yap-işlet-devret modeliyle inşaatı yaptıracak. Projenin kredi desteğiyle Büyükşehir tarafından yapılması halinde herhangi bir oteller zindirinden teklif gelirse otel bölümü için işletme konusu görüşülecek. AVM olacak bölümde ise dükkanların kiraya verilmesi gündeme gelecek. Projenin tam olarak hazırlanmasının ardından sürecin netleşmesi bekleniyor. 


Habertürk Egeli




Haber Milliyet Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Manisa Büyükşehir Meclisi, Saruhan Otel önündeki arsaya "Manisa Prime" projesine onay verdi. 210 odalı otel ve AVM hakkında bilgi veren Başkan Cengiz Ergün, tesisin 2 yılda biteceğini açıkladı 


Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin, Saruhan Otel önünde bulunan atıl durumdaki arsaya yapmayı planladığı "Manisa Prime" adlı otel ve alışveriş merkezi projesi, meclis oturumunda tanıtıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mevcut arsaya 210 odalı 5 yıldızlı otel ve AVM yapılacağını müjdelerken, iki yıl içerisinde projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi. Başkan Ergün, projenin Manisa'ya yeni bir kimİik getireceğini belirtti, "Arsa 12 bin 429 metrekarelik bir alan. Emsal alan 2.5; yani 31 bin 250 metrekareye denk geliyor. Toplam inşaat alanı 49 bin 340 metrekare. AVM, 14 bin 125 metrekarelik bir alana sahip" dedi. 


Yeni cazibe merkezi 

Mevcut alana yapılması planlanan 210 odalı 5 yıldızlı otel ve AVM projesi içerisinde Manisalılar için her şeyin düşünüldüğüne dikkat çeken Başkan Ergün, şu bilgileri verdi: "5 yıldızlı ve 210 odalı otel 19 kat üzerinden planlandı. İçerisinde 550 kişilik restoran, 450 kişilik balo salonu, 500 kişilik toplantı salonu, bin 500 metrekare üzerine kurulu spa güzellik merkezi ve kapalı yüzme havuzu bulunuyor. AVM noktasında ise 14 bin metrekare kiralanabilir alan bulunuyor. 

Projenin orta kısmı ise tamamen açık olacak. 130 milyon liralık bir yatırım. Arsayı satmış olsaydık, paranın yüzde 55'ni 17 ilçemize dağıtacaktık. Müşteri çıkmayınca, oraya tesis inşa etmek bize düştü" diye konuştu. 


Proje, oyçokluğuyla mecliste kabul edildi 

Manisa Prime Projesi, Belediye meclis üyelerinin oylarına sunuldu ve oyçokluğuyla kabul edildi. Oylamada ret oyu veren tek kişi, Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz'dü. Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, ManisaPrime projesinin bölge için çok önemli bir gelişme sağlayacağına inandıklarını belirterek, olumlu görüş bildirdiler.



Milliyet Ege


Geri Dön