09 / 05 / 2024

Maraş depreminden sonra İstanbul'da deprem bekleniyor mu? İki deprem profesöründen korkutan uyarı!

Maraş depreminden sonra İstanbul'da deprem bekleniyor mu? İki deprem profesöründen korkutan uyarı!

Maraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremin ardından, İstanbul depremi de yeniden gündem oldu. Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Ahmet Ercan peş peşe açıkladı. İstanbul depremi yakın mı?



Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, FOX TV Ana Haber'e katıldı ve burada Kahramanmaraş depremi başta olmak üzere, İstanbul depremine ve riskli illere ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Kahramanmaraş depremini önceden bilen Prof. Dr. Naci Görür, Marmara'nın tehdit altına girdiğinin atlını çizdi ve "İstanbul'daki binaların yüzde 75'i gelecek depreme dayanmaz. 400 binden fazla insanın can güvenliği yok. İstanbul'daki yapı stoku bundan iyi mi sanıyorsunuz?" açıklamasında bulundu. Naci Görür, İstanbul'un depreme hazırlanması gerektiğini vurguladı. 

Maraş depreminden sonra İstanbul da deprem bekleniyor mu? İki deprem profesöründen korkutan uyarı!

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'un deprem açısından korkuttuğuna, 400 binden fazla insanın can güvenliğinin olmadığına dikkat çekerek, "Marmara tehdit altına girdi. KİPTAŞ ve İBB'nin yaptığı araştırmalara göre, İstanbul'daki binaların yüzde 75'i gelecek depreme dayanmaz ifadelerini kullandı. 

İstanbul'un depreme hazır olmadığının altını çizen Görür, "Hükümet ile İBB bir arada çalışması lazım çekişerek olmaz. İstanbul bizi korkutuyor. Son evreleri oynuyoruz" dedi ve "2029'a kadar her an olmak kaydıyla deprem olma şansı yüzde 62" açıklamasını yaptı. 

Maraş depreminden sonra İstanbul da deprem bekleniyor mu? İki deprem profesöründen korkutan uyarı!

Haber Global yayınında konuşan Prof. Ahmet Ercan ise Kahramanmaraş'taki depremin; büyük Marmara depremine etkisi olup olmayacağına ilişkin "Herkes merak ediyor çünkü 5 kişiden biri İstanbul'da yaşıyor. Bu deprem, İstanbul'da bir depremi tetiklemez. Marmara gergin değil. Marmara'nın deprem için  6 milyar gigatonluk bir güce ihtiyacı var" açıklamasında bulundu. 

Bu gücün Marmara'da henüz toplanmış olmadığına dikkat çeken Ahmet Ercan, "O nedenle 24 yıldır benim dışımdaki arkadaşlar her an deprem olabilir demesine rağmen bu deprem olmadı çünkü gergin değil Marmara..." şeklinde konuştu. 

Zorunlu deprem sigortası ve DASK hangi zararları karşılar? Kalem kalem açıklandı! 

Gram altının 5 bin TL olacağı tarih peş peşe açıklandı! 1 gram bile altını olanın adeta aklı başından gitti! Hemen bakın

Akaryakıtta çifte müjde! Benzine 1.36 TL, motorine 1.15 TL indirim geliyor! BP, PO, Opet 7 Şubat 2023 fiyat listesi


Geri Dön