01 / 05 / 2024

Mardin'de 13 bin yeni konut satılmayı bekliyor!

Mardin'de 13 bin yeni konut satılmayı bekliyor!

Konut sektöründeki durgunluk satılmayan konut stokunu artırdı. 800 bin nüfuslu Mardin'de bile 13 bin yeni konut alıcı bekliyor.



Ağustos ayında başlayan ekonomik çalkantı inşaat sektörünü de vurdu. Kamuda inşaat faaliyetleri kısmen durma noktasına gelirken, konut satışları da azaldı. 

Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan habere göre, GYODER Yönetim Kurulu Üyesi, Turizm ve Turizm Yatırımları Komitesi Başkanı Ayla Heyfegi, GYODER'in Gelişen Kentler Zirveleri kapsamında Mardin'de düzenlediği etkinlikte yaptığı değerlendirmede, Mardin'de 13 bin konut stokunun olduğunu söyledi.

Heyfegi, "Bu ciddi bir sorun... Arz talep dengesinin bir arada olmadığı her sektör sıkıntıya girer. Kentte yıllık konut ihtiyacı 2 bin... Ancak 2011-2014 arası yılda 14 bin konut yapıldı. Kentte köklü müteahhitlerimiz vardı ancak bazıları sektörde yaşanan olumsuz gelişmelerden dolayı Mardin’i terk etmek zorunda kaldı. Deneyimli ve güçlü müteahhitler, kentte düzenli projeler inşa etti ama projeleri tamamlayamayanlar sektöre zarar verdi. Oysa kamunun müteahhitten bitirme teminatı zorunluluğu getirmesiyle bu sorunların önüne geçilebilirdi” açıklamasında bulundu.

GYODER Başkan Yardımcısı Neşecan Çekici ise "2017’de Mardin, Batman ve Siirt’in yüzde 29 işsizlik ortalaması, yüzde 11 olan Türkiye işsizlik ortalamasının çok üstünde yer alıyor. Mardin’de ilk 9 ayda satılan konut sayısı 6 bin 153 adet. Bir önceki yılın aynı dönemine göre Türkiye’de yüzde 2.7, Mardin’de ise yüzde 1.8 konut satış düşüşü var” diye konuştu. 


Geri Dön