29 / 04 / 2024

Mark Zuckerberg'ten pırlanta değerinde 7 tavsiye!

Mark Zuckerberg'ten pırlanta değerinde 7 tavsiye!

Dünyanın en zenginlerinden biri olan ve Facebook'un kurucusu olarak tanıdığımız Mark Zuckerberg, başarılı olmanın altın anahtarını verdi.



Amerikan bilgisayar programcısı, girişimcisi ve sosyal paylaşım sitesi Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, başarıyı elde edebilmeniz için çok önemli yedi tavsiye verdi.

Mark Zuckerberg, diş hekimi bir baba olan Edward ve psikiyatrist hekim bir anne olan Karen'in tek erkek çocuğu olarak dünyaya geldi. 

Küçük yaşlardan itibaren bilgisayar programcılığına ilgi duyan Mark Zuckerberg, 12 yaşında babasının işi için bir iç iletişim sistemi geliştirdi. Zucknet adını verdiği bu mesajlaşma programı, gelecekte neler yapabileceğine dair küçük bir ipucuydu. Babası bu yeteneği keşfettiğinde, Mark Zuckerberg'in bilgisayar programcılığında iyi olmasını istedi. Zucknet'ten sonra Mark Zuckerberg, Harvard'da yeni iletişim kanalları kurmak istiyordu.

 Mark Zuckerberg ten pırlanta değerinde 7 tavsiye!

Mark Zuckerberg'in Harvard'daki ilk yılları çok başarılıydı. Bilgisayar Bilimi okurken İbranice, Yunanca, Latince ve Fransızca biliyordu. Ayrıca okulun eskrim takımının kaptanıydı. Bilgisayar programları konusundaki bilgisi onu arkadaşları arasında popüler yaptı. İkinci yılında, okulundaki tüm öğrencilerin resimlerini içeren bir web sitesi olan Facemash.com'u kurdu. Ancak öğrenci fotoğraflarını elde etmek için üniversitenin veri tabanını hacklemişti. Bu nedenle disiplin cezası verildiğinde okulu bıraktı.

Facemash aslında Harvard öğrencilerini bir araya getirmek için tasarladığı bir web sitesiydi. Siteyi açtıktan kısa bir süre sonra Mark Zuckerberg, popüler bir Harvard öğrencisi oldu. Site, bilgisayar programlama alanında çığır açan bir girişim olan bu site, henüz ikinci sınıftaki bu öğrenciyi kampüste merak konusu haline getirmişti. İşin ilginç yanı, Harvard öğrencilerinin bu siteye üye olmaksızın girişi yapılmıştı. Bu durumun farkına varan okul yöneticileri, Mark Zuckerberg hakkında soruşturma başlattı.  İleride okulu bırakmak durumunda kalan Mark Zuckerberg, sitenin temelindeki inovatif fikrin değerinin çok bilincindeydi.

 Mark Zuckerberg ten pırlanta değerinde 7 tavsiye!

Bilişim teknolojileri kullanılarak arkadaşlık ilişkileri geliştirmede başarılı sonuçlar alınabilirdi. Bu amaç doğrultusunda, Facemash‘in ardından ikinci sitesi Facebook‘u kurdu. Bu süreçte en önemli desteği, Harvard‘dan arkadaşları Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin ve Chris Hughes‘tan gördü. 

 2004 yılında kurulan Facebook, başlangıçta Harvard öğrencilerini bir araya getirmek için oluşturuldu. Ancak Harvard dışında, yalnızca 18 ay içinde ABD'deki en büyük arkadaşlık sitelerinden biri haline geldi. Basit kullanıcı arayüzü ve kullanım kolaylığı nedeniyle Facebook'a olan ilgi arttı. Facebook, fotoğraf paylaşımının yanı sıra, kullanıcılara duygu ve düşüncelerini ifade etmeleri için farklı yollar sunarak kullanıcı kitlesini kısa sürede büyütmeyi başardı. Benzer arkadaşlık siteleriyle karşılaştırıldığında, Facebook daha geniş imkanlara sahipti ve bu sayede hızlı bir yükseliş ivmesi yakaladı. Ek olarak, Facemash'tan farklı olarak Facebook, kullanıcılarının kişisel bilgilerini koruma konusunda önemli iyileştirmeler yaptı. Mark Zuckerberg ismi artık, Harvard‘da yurt odasında okulun bilgisayarlarını hackleyen yetenekli bir delikanlı olmanın ötesine geçmişti...

İşte Mark Zuckerberg'ten pırlanta değerinde 7 tavsiye...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön