28 / 04 / 2024

Marka Rezidans 1.3 milyar TL’lik yatırımla yükseliyor!

Marka Rezidans 1.3 milyar TL’lik yatırımla yükseliyor!

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Bursa Nilüfer’de ‘Marka’ adlı yeni bir projeye başladıklarını açıkladı. Elmas, karma projede rezidans, home ofis ve AVM bölümlerinin yer alacağını söyledi




Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Bursa Nilüfer’de ‘Marka’ adlı yeni bir projeye başladıklarını açıkladı. Elmas, karma projede rezidans, home ofis ve AVM bölümlerinin yer alacağını söyledi


Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Bursa’nın en büyük gayrimenkul yatırımı için harekete geçtiklerini belirterek,

“Bursa Nilüfer’de ‘Marka’ adlı projemizi 1.3 milyar liralık yatırımla gerçekleştireceğiz” dedi.

Lüks rezidans, home ofis ve alışveriş merkezinden oluşacak proje için Ekart Tekstil’in arsasını kat karşılığı bir anlaşmayla aldıklarını belirten Elmas, tüm konutları satacaklarını ancak AVM’yi portföylerinde tutacaklarını söyledi. Elmas, projenin 26 ve 21 katlı iki kule ve 14 katlı bir home ofis bloğundan oluşacağını, alışveriş merkezinin ise 4 katta 220 mağaza ile hizmet vereceğini kaydetti.


‘Alım gücü yüksek’

Toplam 220 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak projeyle ilgili olarak Elmas, şu detayları verdi:

“316 lüks rezidans dairesi ve home office’in yer aldığı proje ile 3 bin kişiye istihdam sağlanacak. Proje 65 bin metrekarelik kiralanabilir alanda 220 mağazalık alışveriş merkezi ile Bursa’nın en prestijli konut ve AVM karma projesi olacak. Projenin sadece Bursa’da değil, Marmara Bölgesi’nde bir çekim noktası haline geleceğine inanıyoruz. Çevre illerden ve Körfez ülkelerinden yoğun talep alacağını düşünüyoruz. Bursa’nın ciddi bir gelir seviyesi ve alım gücü var. Ayrıca orada bulunmak isteyen yerli ve yabancı markaların da yatırımımızda etkisi oldu.”


AVM’leri Ece işletecek

Satışına başlanan kuleler ve home office bloklarının fiyatları 330 bin lira ile 1 milyon 869 bin lira arasında değişiyor. Lansman döneminde bu fiyatlar üzerinden yüzde 10 indirim yapılıyor. Elmas, 1 milyon 869 bin liralık birkaç daire olduğunu, bunların kulelerin üstünde dubleks olarak konumlandırıldığını söyledi.

Bursa Nilüfer’de bulunan Sur Yapı Marka Alışveriş Merkezi ile Axis İstanbul Alışveriş Merkezi’nin kiralama ve yönetim süreçlerinin, Ece Türkiye ile yapılan ortaklıkla sağlanacağını belirten Elmas, şunları söyledi:

“AVM projelerindeki başarılarıyla tanınan Ece Türkiye ile güçlerimizi birleştirme kararı aldık. Ece Türkiye ile Sur Yapı Marka Rezidans ve AVM ve Axis İstanbul projelerimizin konsept optimizasyonu, kiralama ve yönetim sürecini birlikte yürüteceğiz. Firma dünyada 196 alışveriş merkezi yönetiyor.”


Vatan Caddesi’ne AVM ve ofis inşa ediyor


Sur Yapı ve Hayat Holding işbirliğiyle nisan ayında lansmanı yapılan ve inşaatına başlanan Axis İstanbul ise 550 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek. Toplam inşaat alanı 125 bin metrekare olan Axis İstanbul, 60 bin metrekare kiralanabilir alan ve 27 bin metrekare ofis alanına sahip. Projenin alışveriş merkezinde, ulusal ve uluslararası markaların yer alacağı 170 mağaza hizmet verecek. Elmas, “Axis İstanbul Vatan Caddesi’nde yer alan anıt mezarın karşısında paha biçilemez bir lokasyonda yer alıyor. Ön girişinde Bayrampaşa Metro istasyonu, arka girişinde Demirkapı metro istasyonu bulunan projemiz metrobüse ise sadece 600 metre mesafe uzaklıkta. İçinde Haliç ve şehir manzaralı A plus lüks ofisler ile bir alışveriş merkezi bulunuyor” dedi.




Milliyet


Geri Dön