15 / 05 / 2024

Marmarabirlik Mudanya'ya zeytin depolama tesisi yapacak!

Marmarabirlik Mudanya'ya zeytin depolama tesisi yapacak!

Marmarabirlik, Mudanya Kooperatifi'ne depo kuruyor Marmarabirlik Ar-Ge çalışmalarının yanı sıra, yenilenebilir enerji yatırımları ve çevre dostu projeleriyle beraber kooperatiflere olan yatırımlarına da hızla devam ediyor.



Marmarabirlik, Mudanya Kooperatifi'ne depo kuruyor Marmarabirlik Ar-Ge çalışmalarının yanı sıra, yenilenebilir enerji yatırımları ve çevre dostu projeleriyle beraber kooperatiflere olan yatırımlarına da hızla devam ediyor. İznik, Gemlik ve Orhangazi kooperatiflerine modern depolama tesisi kazandırılmasının ardından Mudanya Kooperatifi'ne de modern ve tamamen hijyenik koşullarda hizmet verecek depolama tesisinin ihalesi yapıldı. 


Söz konusu depolama tesisi, aynı zamanda Marmarabirlik'in Mudanya'ya 40 yıl sonra yaptığı ilk ve büyük yatırım olma özelliğini taşıyor. Burde İnşaat firması tarafından 8 milyon 200 bin TL bedelle Yörük Ali Köy'ünde yapılacak olan 7 bin ton kapasiteli modern zeytin depolama tesisi 1.5 yılda tamamlanacak. 

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, CTP tanklarından oluşan ve tamamen hijyenik şartlarda hizmet verecek olan tesisle birlikte Mudanya Kooperatifi ve üretici ortaklarının daha iyi şartlarda ürünlerini değerlendireceklerini belirtti. Asa, inşaata 15 gün içinde başlanacağını söyledi. 


Dünya


Geri Dön