14 / 05 / 2024

Marmara'da sular çekildi! Kandilli Rasathanesi açıklama yaptı!

Marmara'da sular çekildi! Kandilli Rasathanesi açıklama yaptı!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından gözlerin çevrildiği Marmara Bölgesi’nde denizdeki hareketlilik büyük korkuya neden oldu. Bölgede suların çekilmesiyle ilgili Kandilli Rasathanesi son dakika açıklaması yaptı!.



KANDİLLİ RASATHANESİ’NDEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Açıklamalara göre, Marmara Denizi'nde bu mevsimlerde zaman zaman yaşanan gelgitler yine kendini göstermeye başlarken, Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Altınova Mahallesi'nde deniz yaklaşık 25 metre çekildi.

Marmara da sular çekildi! Kandilli Rasathanesi açıklama yaptı!

Denizde yaşanan bu olağan dışı hareketi fark eden bazı vatandaşlar, kısa süreli şaşkınlık yaşarken, çekilmeyle birlikte 'Kral Yolu' olarak bilinen denizin içindeki kayalıklar da ortaya çıktı.

Vatandaşların yaşadığı panik nedeniyle, olayla ilgili olarak Kandilli Rasathanesi açıklama yaptı.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylamışsa bulunan rasathane, Marmara Denizi’nde bugün yaşanan değişikliğin meteoroloji kaynaklı olduğunu ve depremle bir ilgisinin bulunmadığını duyurdu.

Tekirdağ’daki bu ilginç gelişmenin ardından Kandilli Rasathanesi’nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Marmara Denizi’nde bugün deniz suyu seviyesinde meydana gelen değişiklik, tektonik-deprem kaynaklı olmayıp, basınç  farkından kaynaklı meteorolojik bir olaydır.”


Geri Dön