10 / 05 / 2024

Marmaris'te bu yıl 150 yabancı yazlık konut aldı!

Marmaris'te bu yıl 150 yabancı yazlık konut aldı!

Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş, sahil yörelerindeki emlak piyasasının krizi atlattığını, gayrimenkul fiyatlarının yeniden yükseliş trendine girdiğini söyledi



Konut piyasasında 2006'ya kadar yaşanan yükselişin, 'yapay' olduğunu belirten Yusuf Kenan Akkuş, 2007'den itibaren başlayan düşüşün ise global ekonomik krizin de etkisiyle 2009 başlarında dibe vurduğunu, yaz sezonunun başlamasıyla fiyatların yeniden artışa geçtiğini ifade etti. 2006'da, Marmaris'te 150 bin TL olan en ucuz daire fiyatının yüzde 50 gerileyerek 2009 başında 75 bin TL'ye kadar düştüğünü kaydeden Kenan Akkuş, fiyatlardaki yükselişin yeni başladığını, gayrimenkule yatırım yapmanın 'tam zamanı' olduğunu savundu. En ucuz konut fiyatının son üç ay içerisinde yaklaşık yüzde 20 artarak 90 bin TL'ye ulaştığını savundu.

Geçen yıl 50'yi bulamadı
Yabancıların, kıyı kentlerindeki gayrimenkullere ilgisinin yeniden arttığını da dile getiren Başkan Akkuş, 'Sadece Marmaris'te bu yıl 150 yabancı konut satın aldı. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde bu sayı 50'ye dahi ulaşmamıştı. Yabancı ilgisinin giderek arttığını da gözlemliyoruz' diye konuştu. Emlak piyasasının yeni canlandığını ve yıllardır yaşanan kaybın henüz telefi edilmediğine dikkat çeken Akkuş, yatırımcılara şöyle seslendi: Sadece Marmaris değil Türkiye'nin tüm sahil kentlerindeki emlak piyasasında yaşanan düşüş trendi yaklaşık 3 yıl sonra sona erdi. Son birkaç ayda kaybın ancak yüzde 10'u geri alınabildi. Bu sebeple, yükselişin sürmesini bekliyoruz.
Ender TÜRKKAN/Akşam


Geri Dön