03 / 05 / 2024

Marmaris'te icradan 3 milyon 186 bin liraya satılık tarla!

 Marmaris'te icradan 3 milyon 186 bin liraya satılık tarla!

Marmaris'te yer alan tarla icradan satılıyor. Tarlanın toplam bedeli 3 milyon 186 bin lira olarak belirlendi...



MARMARİS (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

2012/3 Satış


Tapu Kaydı: Muğla, Marmaris, Osmaniye Köyü, Kumlubük Mevkii, 156 Parsel sayılı, 8673,76 m2 miktarlı tarla vasfında 139/2400 payı Adnan Kanatlı, 139/2400 payı Sema Kanatlı ve 2122/2400 payı Mehmet Emin Kanatlı adına kayıtlı taşınmaz.


Özellikleri: Söz konusu taşınmaz etrafı duvar ile çevrilidir. Taşınmaz içerisinde iki katlı bir ev, garaj, su kuyusu mevcuttur. Taşınmazın ev ve çevresi bahçe düzenlemesi yapılmış ve bakımlıdır. Taşınmaz içerisindeki ev iki katlı olup salon + mutfak + 4 oda + banyo-wc vardır. Yazlık olarak yapılmış yapının teras ve bahçesi bulunmaktadır. Yapı yaklaşık olarak 100 + 100 = 200 m2 taban alanına sahiptir. Yapı halihazırda kullanılmamakta olup bu yüzden boya ve bakım ihtiyacı vardır. Yapının giriş kapısı ahşaptır. Tuvalette klozet, lavabo ve duş bulunup, yerler ve duvarlar tavana kadar seramik kaplamalıdır. İç kapılar ahşap malzemeden yapılmıştır. Yan parsel ile duvar ile ayrılmamış olup çiçeklerle ayrım yapılmıştır. Elektrik ve suyu mevcut olup, köyün ulaşım olanaklarından yararlanılmaktadır


îmar Durumu: Muğla İli sınırları içinde yer alan Özel Çevre Koruma Bölgelerine ait 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni planlarındaki kırsal yerleşim alanlarına ilişkin geçiş dönemi yapılanma koşullarına dair plan hükümleri geçerli olup, ayrıntılı bilgi dosyasındadır.

Satış Saati: 11.00-11.10 arası Muhammen Bedel: 3.186.000,00.-TL


1-Birinci satış günü 28/08/2012 günü saat: 11.00-11.10 arasında MARMARİS Belediye Başkanlığı Sergi Salonunda açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 60’mı ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklılar varsa alacakları mecmuunu, satış ve masraflarını ve paylaştırma masraflarını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmesi şartıyla en çok arttırana ihale olunacaktır. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak kaydıyla, ikinci satış 07/09/2012 günü Marmaris Belediye Başkanlığı Sergi Salonunda aynı saatlerde açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada da tahmin edilen kıymetin %40’ını ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklılar var ise alacakları mecmuunu, satış masraflarını ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartıyla en çok arttırana ihale olunacaktır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmadığı takdirde satış düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin yüzde 20’si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcıya istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu alım harç ve masrafları, satış bedeli üzerinden damga vergisi, KDV ve gayrimenkulün tescil ve teslim masrafları alıcıya aittir. Gayrimenkulün aynından doğan vergi borçları, tellaliye resmi, tapu satıcı payı harcı satış bedelinden ödenir.


3-İpotek sahibi alacaklılarla, diğer ilgililerin (irtifak hakkı sahipleri dahildir.) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgelerle on beş gün içinde SATIŞ MEMURLUĞUNA bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse l.l.K’nin 133. maddesi gereğince ihale feshedilir. Taşınmaz aynı yasa hükmünce yeniden satışa çıkarılarak l.l.K’nin 129/2 maddesi hükmünce en çok fiyat verene ihale olunur. Var ise iki ihale arasındaki farktan, diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden, satışın bozulmasına neden olanlar ve kefilleri müteselsilin mesul tutulacak ve bu bedel yasal faiz ile birlikte hükme hacet kalmadan kendilerinden Satış Memurluğunca tahsil olunacak, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için Memurluğumuzda açık olup, gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satış ilanı ilgililerin tapu kaydında yazılı adreslerine tebliğe gönderilmiş olup adreste tebligat yapılmaması halinde veya adresleri bilinmeyenler içinde işbu satış ilanının ilanen tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur.


7-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş, içeriğini ve şartlarını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2012/3 satış sayılı dosya numarasıyla satış memurluğuna numarasıyla memurluğumuza başvurmaları ilan olunur‘*29/'05/2012

(U.K. 126)

İşbu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur. 15/06/2012 “Resmi ilanlar: www.iIan.gov.tr’de”(Basın: 39920)


Detaylı görüntülemek için tıklayın


Geri Dön