27 / 04 / 2024

Marmaris'teki depreme dayanıksız belediye binası yıkılıyor!

Marmaris'teki depreme dayanıksız belediye binası yıkılıyor!

1970’li yılların başında otel olarak yapılan, 1990'da ise belediye binasına dönüştürülen Marmaris Belediyesi hizmet binasının deprem riski sebebiyle yıkımına başlandı.



İzmir depremi sonrasında testler yapılan Marmaris Belediyesi Ana Hizmet Binası’nın deprem riski taşıdığı tespit edilmiş ve bina geçtiğimiz aylarda tahliye edilmişti. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Marmaris Belediyesi birimleri İçmeler, Marmaris Merkez ve Armutalan’daki binalarda hizmet sunmaya başlamıştı. Binanın yıkımına Cuma günü başlandı. 

Marmaris teki depreme dayanıksız belediye binası yıkılıyor!

"SON KEZ İÇERİ GİRDİ"

Yıkım öncesi Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay son kez binaya girerek incelemeler yaptı. “Marmaris’e uzun yıllardır hizmet veren ana binamızda birçok mesai arkadaşımızın acısıyla tatlısıyla anısı oldu” diyen Oktay, “Ancak depreme dayanıksız olduğu için boşaltmak zorunda kaldık. Çünkü olası bir depremde ne çalışanlarımızın ne de vatandaşımızın hayatını riske atabilirdik. Çok kısa bir sürede organize olarak tüm birimlerimizin taşınmasını sağladık” açıklamasında bulundu.

Marmaris teki depreme dayanıksız belediye binası yıkılıyor!

"YAPILMASI GEREKİYORDU"

Yıkımın bir yandan hüzün verdiğini de dile getiren Oktay, “Burası tüm Marmaris halkının hafızasında yer edindi. 3 belediye başkanına ev sahipliği yaptı. Sadece çalışanların değil birçok kişinin anısı vardır. Ancak dediğimiz gibi hüzün verse de can güvenliği için bu işlemi yapmamız gerekiyordu” diye konuştu.

Yaz sezonunda alanın boş kalacağını belirten Oktay, daha sonraki süreçle ilgili bilgi paylaşılacağını da aktardı.

Marmaris'te ev kiraları yüzde 80 arttı! 


Geri Dön