29 / 04 / 2024

MATSO yöneticileri kiracılarından 3 ay kira almayacak!

MATSO yöneticileri kiracılarından 3 ay kira almayacak!

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu üyeleri kendi özel mülklerinde bulunan kiracılarından 3 ay kira bedeli almayacağını açıkladı. 



Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO)  yönetim Kurulu Ahmet Boztaş önderliğinde haftalık olağan toplantısı düzenlendi. Toplantıda MATSO Başkanı Ahmet Boztaş ve 11 yönetim kurulu üyesi ile Meclis Başkanı ve Hesapları İnceleme Komisyonu başkanı 13 iş insanı, kişisel mülkler olan ve kiraya verilen iş yerlerinden 3 aylığına kira alınmamasına karar verdi.

Dünya'dan Fikri Cinokur'un haberine göre; MATSO Başkanı Boztaş, COVID-19 sonrasında birçok işletmecinin faaliyetini durdurduğunu açıkladı. Boztaş, şu ifadeleri kullandı:

''Tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım ve meclis başkanımla birlikte 1 Nisan – 1 Temmuz arasında kiraya verdiğimiz iş yerlerinden kira almayacağız. Bu konuda alacağımızdan vazgeçiyoruz. Sözleşmemizi yapmış, çekini senedini almış da olsak, bu 3 ay zarfından kiracılarımızdan iş yerleri için kira almayacağız. Haziran ayı içerisinde süreci yeniden değerlendirip, Temmuzdan sonraki dönemle ilgili yeni kararı  da Haziran ayı içerisinde alacağımız toplantıda belirleyeceğiz.''

Otel işletmecilerinden de 3 ay kira bedeli almayacaklarını açıklayan Ahmet Boztaş, şunları söyledi:

''Turizmde kiraları 12’ye bölüyoruz. Toplam rakamın 3 aya tekabül eden kısmını almayacağız.  Birde turizm sezonu içerisine çekini senedini vermiş sözleşmesini yapmış, sözünü vermiş üyelerimiz  ya da kiracılarımız var. İş dünyasına çağrı yapıyoruz. Biz MATSO yönetim kurulu üyeleri olarak kendi özel mülklerimizdeki kiralarımızda bunları yaptık. Bu salgın nedeniyle ciddi bir krizin içinden geçmekteyiz. Bunun toplumun bütün kesimlerinde uygulanmasını talep ediyoruz.''

Boztaş kendisi ve MATSO Yönetim Kurulu üyelerinin toplam 150 kiralık iş yeri, 2 üyenin de kiralık 4 oteli olduğundan bahsederek ''Türkiye'ye örnek olsun istiyoruz. Devlet bile alacaklarını ötelerken biz alacaklarımızın bir kısmından vazgeçiyoruz. Bütün iş dünyasına çağrımızdır, bu kriz sürecini dayanışma ile atlatacağız. İş dünyası da örnek olsun'' açıklamasında bulundu.


Geri Dön