09 / 05 / 2024

‘Mavi tik’ de kazanç kapısı oldu! ‘Mavi tik’i kimler alabilir, mavi tik nasıl alınır?

‘Mavi tik’ de kazanç kapısı oldu! ‘Mavi tik’i kimler alabilir, mavi tik nasıl alınır?

Twitter'ı satın alarak yönetim kurulunu fesheden ve tek yönetici konumunda bulunan ünlü milyarder Elon Musk, onaylı hesap anlamına gelen “mavi tik”i paralı hale getireceğini açıkladı. Böylece mavi onay rozeti ile sosyal medya devi Twitter, gelir kalemlerine bir yenisini daha eklemiş olacak. Peki mav



Sosyal medya kullanıcılarının vazgeçilmez mecrası Twitter’dan yeni haberler gelmeye devam ediyor. Tesla ve SpaceX’ın CEO’su ünlü milyarder tarafından satın alındıktan sonra bir dizi değişiklikle gündeme gelen şirket son olarak mavi onay rozeti ya da bilinen adıyla mavi tik ile gündemde.

ŞİRKETE LAVABO İLE GİRİŞ YAPMIŞTI

Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra şirketin genel merkezine bir lavabo ile giriş yapmıştı. Batı medyasında lavabo metaforunun Musk'ın şirkette yapacağı köklü değişikliklerin sinyali anlamına geldiği belirtilirken, Musk'ın son hamleleri bu gelişmeleri doğrular nitelikte görülüyor.

MAVİ TİK PARALI OLDU, FİYATI DA AYDA 8 DOLAR

Ünlü milyarder Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, mavi tik işaretinin verilmesindeki ayrımcılığı saçmalık olarak nitelendirdi ve “Bu işaret ayda 8 dolar." ifadesini kullandı. Yani ayda 8 doları veren herkes mavi tik sahibi olabilecek. 

‘Mavi tik’ de kazanç kapısı oldu! ‘Mavi tik’i kimler alabilir, mavi tik nasıl alınır?

GENERAL MOTORS, TWITTER’A REKLAM VERMEYİ DURDURDU

Musk'ın bu yöndeki açıklamaları tepkileri de beraberinde getirirken, ünlü iş adamının otomotiv sektöründeki en büyük rakibi General Motors, Twitter'a reklam verme sürecini askıya aldığını duyurdu.

Bazı şirketlerin de açıktan belirtmeseler bile Musk'ın yönetimine geçen platformun yeni hamlelerini ve nasıl etkilere sahip olduğunu görünceye kadar reklamlarını askıya aldırdığı belirtiliyor.

 


Geri Dön